Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Wygląd strony głównej

Wygląd strony głównej

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 23 cze 2009, o 12:35

Posty: 73
Gadu-Gadu: 0

Witam

Mam pytanie, co robicie ze stroną główną?
Ściągnąłem wersje sample która już miała gotową stronę główną (http://demo.magentocommerce.com).
Co robicie z tą stroną? Edytujecie ją czy zamieniacie na inną?


Mam jeszcze jedno pytanie.
Jak zmienić te obrazki które są widoczne np. na tej stronie http://demo.magentocommerce.com/bed-and-bath/living-room
Chodzi mi o ten po lewej "Did you know?" i po prawej "Back to school". Jak je edytować?

Pozdrawiam

Wygląd strony głównej

PostTeraz jest 6 gru 2020, o 00:55
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 23 cze 2009, o 15:00

Posty: 81
Gadu-Gadu: 3824559

Zainstaluj sobie firebug do firefox-a i będziesz widział dokładnie co gdzie leży ;)

Post 23 cze 2009, o 15:20

Posty: 73
Gadu-Gadu: 0

Z tego co się orientuję to firebug pokazuje tylko co dokładnie i gdzie leżą pliki css.
Jeśli pokazuje też inne pliki to z chęcią dowiedziałbym się jak to sprawdzić :)

Post 23 cze 2009, o 22:43

Posty: 81
Gadu-Gadu: 3824559

To po css nie dojdziesz?
TotalCommander wyszukiwanie po treści ?

Post 23 cze 2009, o 23:05

Posty: 73
Gadu-Gadu: 0

No w taki sposób to dojdę:)
Myślałem ze znasz jakiś sposób w którym firebug pokazuje nazwy plików.

Post 24 cze 2009, o 00:29

Posty: 81
Gadu-Gadu: 3824559

Bo z tego co napisałeś to chcesz tylko obrazki podmienić i do tego Ci firebug wystarczy ;)

Post 24 cze 2009, o 00:35

Posty: 73
Gadu-Gadu: 0

No do tego tak ale czy np. jest jakaś mozliwość wstawienia bloku z prawej części strony?
Np. blok z odnośnikami?

Post 24 cze 2009, o 00:38

Posty: 81
Gadu-Gadu: 3824559

Oczywiście, że jest ... wszystko masz na tym forum, musisz tylko poszukać ;)

Post 29 cze 2009, o 13:45

Posty: 73
Gadu-Gadu: 0

No właśnie jakoś nie mogę znaleźć od kilku dni:)

Post 29 cze 2009, o 14:37

Posty: 81
Gadu-Gadu: 3824559

Nie możliwe ...
W pliku catalog.xml - mam nadzieje, że wiesz gdzie go szukać ...
W sekcji:
<reference name="right">

dodajesz np:
<block type="cms/block" name="cms_banner_right">
<action method="setBlockId"><block_id>banner_right</block_id></action>
</block>

Później tworzysz blok statyczny, którego id musi być takie samo jak block_id, czyli w tym przypadku banner_right
To samo tyczy się prawej strony.

Pozdrawiam

Następna strona

Powrót do Konfiguracja



cron