hej, Chciałem się dowiedzieć czy można ustawić w magento więcej stanów dostępności produktów niż tylko dwa (na magazynie i brak). Interesuje mnie konkretnie dodanie stanu - wysyłka do 14 dni.
Dodaj atrybut "dostepnosc" jako liczba lub tez rozwija lista(u mnie: 1-2dni,2-3dni,3-4dni, itd), admin w edycji artykułu będzie mógł wybrać dogodną wartość. Na karcie produktu wyświetlaj informację o tej wartości. Ja robię to w ten sposób, że gdy stan magazynowy spadnie do 0, a artykuł jest ustawiony jako "W magazynie", wyświetlam informację o terminie dostępności. Druga sprawa to koszyk, musisz pozwolić na wykonywanie zamówień poniżej stanu. Aby uniknąć problemów, warto też przeprogramować funkcję, która odpowiada za komunikat o możliwości zmniejszenia zamówienia. Zamiast info o zmniejszeniu zamówienia, pokazuję informację o terminie dostępności, także w sytuacji gdy towar jest w magazynie w mniejszej ilości niż zamawiający doda do koszyka.
Dodałem jako cechę produktu i wyświetla mi termin dostawy w informacjach dodatkowych, wybieram z listy rozwijanej z PA U mnie może tak to wyglądać gdyż cześć produktów mam na stanie a cześć tylko na zamówienie.
Te informacje możesz też przenieść tak aby wyświetlała się pod ceną lub pod nazwą produktu dzięki czemu będą bardziej widoczne dla klienta i unikniesz nieporozumień.
Te informacje możesz też przenieść tak aby wyświetlała się pod ceną lub pod nazwą produktu dzięki czemu będą bardziej widoczne dla klienta i unikniesz nieporozumień.
wiktor Jeżeli możesz to opisz bardziej szczegółowo jak konfigurujesz aby w przypadku osiągnięcia stanu 0 na magazynie nadal można było zamawiać produkt oraz aby równocześnie wyświetliła się informacja o terminie dostawy.