Witam.
Mamy następujący problem, chcielibyśmy dla indywidualnych produktów, w sklepie, ustawiać indywidualne koszty (sposoby) wysyłki. Tymczasem w opcjach Magento natrafiłem jedynie na opcję “Stała opłata” w Metodach Wysyłki, którą mamy skonfigurowaną dla wszystkich produktów w serwisie (przypisana do całości zamówienia, nie produktów osobno).
Przykładowo dla produktu o ID: 1111, Nazwa: Balonik, zamiast ustalonego ogólnego kosztu 20 zł na całe zamówienie, chciałbym ustalić inny w przypadku gdy klient kupi jedynie Balonik, nic więcej. Dodać do tego dopisek “Wysyłka Pocztą Polską”.
Nie chcę pól wyboru a jedynie nową opcję zastępującą w tym indywidualnym przypadku ustawienia ogólne.
Może udałoby się to prościej zrobić w drugą stronę...? Jedynie ten produkt “wyłączyć” spod zasięgu opcji “Stała opłata” w Metodach wysyłki i jedynie w opisie dodać adnotacje o nowym typie wysyłki w przypadku zakupienia jedynie baloników...
Oczywiście wszystko z uwzględnieniem podsumowania kwoty zamówienia (netto/brutto, z uwzględnieniem kosztów wysyłki).
Czy do osiągnięcia takiego efektu, konieczne jest napisanie modułu, czy też może jakieś opcje w ustawieniach Magento mi umykają, może sprawę załatwiłoby uaktualnienie (nasza wersja: 1.4.0.1.) ?
Będę zobowiązany za wyjaśnienie.