Odgrzewam kotleta trochę, bo ten problem już był, a nie znalazłem odpowiedzi. Magento w wersji 1.6.0.0, moduł z tej strony i mam problem z miniaturami (ten co już tutaj niektórzy mieli ;/)
* o Błąd: ERR_LIST_THUMB_AND_NO_PHOTO: Aby skorzystać z opcji "Pokaż miniaturkę", należy dodać zdjęcie.
Fakt faktem nie ładuje zdjęcia, także liczę na pomoc (radiobutony dobrze ustawione - spróbuję jeszcze raz dodać zdjęcia, bo to tak naprawdę moje pierwsze kroki z magento).
A druga sprawa to kwestia programu "Standard Allegro", aby aukcja spełniała wymagania potrzebne są jeszcze min dwa pola "wysyłka w ciągu: ??" i "Stan: " ale tutaj sam sobie może poradzę na twardo wysyłając 24h i nowe (jak znajdę kwerendę soapa
)
Dobra czekam na pomoc w sprawie miniatur - jak uda się mi to rozwiązać dam znać.
Pozdrawiam
EDIT:
co do zdjęć zlokalizowałem problem, postaram się poprawić. imageObject zwraca link do obrazka, a to nie najlepszy pomysł, bo może to wymagać w pewnych sytuacjach allow_url_fopen, co nie jest bezpieczne raczej.
Niestety serwer w między czasie się na mnie obraził po wielu próbach i jak już sobie przygotowałem ślicznego stringa to go nie chce otworzyć (taki "foch").
Moduł napisany dość przejrzyście i mimo braków komentarzy można się połapać co gdzie i jak..
Ostatni EDIT bo nikogo to nie interesuje
:
od linii 118 pliku app/code/local/Kkkonrad/Allegro/Model/Auction.php jest metoda getImage(&$product)
moje zmiany ograniczyły się do dopisania po lini... zresztą trochę nabałaganiłem to wkleję całą
ktoś posprząta jak będzie chciał (swoją drogą nie rozumiem pętli while, u mnie jest ona nieskończona dlatego uznałem że lepiej ją zakomentować - jeden obrazek mi starczy jako uploadowany (bo rozumiem, że chodziło żeby zaladować więcej równocześnie), $$ mam ograniczone na razie. Do rzeczy
private function getImage(&$product)
{
$imageObject = Mage::helper('catalog/image')->init($product, 'image');
$w = $imageObject->getOriginalWidth();
// try
// {
$imageObject = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].end(explode($_SERVER['SERVER_NAME'],(string)$imageObject));
$image = file_get_contents($imageObject);
/* while( strlen( base64_encode($image) ) > 200000)
{
$w = ceil($w * 0.8);
$imageObject = Mage::helper('catalog/image')->init($product, 'image')->resize($w);
$imageObject = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].end(explode($_SERVER['SERVER_NAME'],(string)$imageObject));
$image = file_get_contents((string)$imageObject);
}
*/
return $image;
// }
// catch (Exception $e) {}
// return false; ? po co to było przecież file_get_contents($) zwróci false jeśli nie będzie obrazka...
}
starałem się nie wyrzucać oryginalnego kodu, ale jak widać olbrzymia część zakomentowana - jeszcze tylko muszę znaleźć jak ze stanem i terminem wysyłki