Przede wszystkim witam wszystkich Forumowiczów, to mój pierwszy post.
Z Magento pracuję już jakiś czas i poruszam się w nim w miarę swobodnie, ale ostatnio napotkałem na duży brak - mianowicie nie można wyświetlać zdjęć z zewnętrznych URL.
Mam ok. 20 000 produktów, których dane są zawarte w csv, łącznie z url'em do zdjęcia. Udało mi się doprowadzić do tego, że zdjęcia z zewnętrznych URL wyświetlają się na karcie produktu, dodałem atrybuty pola tekstowe 'remote_image' , 'remote_small_image' i 'remote_thumbnail'. Pozwala mi to na dodane też zdjęć "tradycyjnie" przez PA, wówczas w galerii mam i te zdjęcia zewnętrzne i te załadowane do Magento na serwer lokalny.
Ale (i tu przekleństwo) nie mogę sobie poradzić z wyświetlaniem zdjęć z url na liście lub siatce w katalogu produktów. Poza tym dla utrudnienia część URL'i odnoszą się do witryn w asp i zawierają w adresie znak zapytania. Przykładowy URL :
http://jakiśtamserwer.com/ProductImage.aspx?img=KLFGSDP45645
Przeryłem już forum magentocommerce.com i google, żaden ze sposobów nie zadziałał, poza tym, nie chcę uploadować wszystkich zdjęć lokalnie.
Pozdrawiam i proszę o jakąkolwiek pomoc, choćby wskazówki gdzie szukać kodu odpowiedzialnego za tworzenie url'i obrazków itp.
Alex Joe