Strona główna forum Wsparcie Instalacja Instalacja nowego Magento Community Edition 2.0

Instalacja nowego Magento Community Edition 2.0

Pytania i rozwiązania problemów dotyczących instalacji Magento oraz modułów współpracujących...


Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Witam,

Postanowiłem przetestować nową wersję magento, ponieważ pojawiła się wersja Magento 2.0 CE. Wszystko dobrze się zapowiadało do czasu instalacji, ale zacznę od początku.
Najpierw sprawdziłem wymagania dla nowego magento, są następujące:
Apache: 2.2 or 2.4
PHP: 5.5.x or 5.6.x
MySQL: 5.6.x
Composer

Wszystko wydaje się ok. Ustawiłem PHP na wersję 5.5.7, rozpakowałem pobraną paczkę magento w public_html/"tutaj luźne pliki magento"
Wchodzę na mojadomena.pl/setup i dostaję komunikat zamiast okna instalacji (również to samo jak odwiedzę mojadomena.pl):
Autoload error

glob() returned error while searching in '/home/użytkownik/domains/mojadomena.pl/public_html/app/code/*/*/cli_commands.php'


Pomyślałem, że może to wina braku Composer'a, więc wykonałem polecenia przez ssh:

wget -O /usr/local/bin/composer http://getcomposer.org/composer.phar
chmod +x /usr/local/bin/composer


Wszystko idzie prawidłowo, następnie w katalogu public_html polecenie:
composer install


Wchodzę na stronę ponownie i znów to samo ta sama wiadomość zamiast instalacji.
Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć, co może być nie tak, jakąś wskazówkę?

Pozdrawiam
Szymon

UP:
Dziś w nocy poszła instalacja do przodu. Na PHP 5.5.7 - nie wiem dlaczego dopiero po po dwóch dniach nagle zniknął błąd i działa.
Postanowiłem to sprawdzić i na kolejnej domenie chciałem spróbować ponownie. Na kolejnej domenie znów nie działa... (może analogicznie do pierwszej domeny za 2 dni zacznie działać? :O ) Czym to może być spowodowane?

Instalacja nowego Magento Community Edition 2.0

PostTeraz jest 22 paź 2018, o 05:34
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet


Posty: 2
Gadu-Gadu: 0

I jak się rozwineła sytuacja? Pytam bo mam ten sam problem, a z Magento jestem dosyć (bardzo) nowa...


Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Sytuacja niestety się na tyle rozwinęła, że mam kolejny problem. Po zainstalowaniu magento nie wczytują się style css i obrazki.
Korzystałem z porad zagranicznych forum, niestety bez skutku. Wszelkie porady nie działają. :(
Utknąłem w tym miejscu i .... i na razie pass, będę miał więcej czasu to może coś zadziałam jeszcze ...

*moje przypuszczenia to problem z PHP. Wbrew pozorom, mimo spełnienia wymagań minimalnych co do wersji PHP, na niektórych nie działa prawidłowo - nie wiem czy to zbieg okoliczności czy po prostu coś "zepsuli" ...


Posty: 2
Gadu-Gadu: 0

Nie wczytują się obrazki strony czy ikonki Magento?


Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Nie wczytują się obrazki, oraz wszelkie style CSS. Cały układ strony i layout jest rozwalony. Widoczne są tylko linki i tekst. Wszystko na biały, tle, zero grafiki.


Powrót do Instalacja



cron