Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Moduł UPS - czy to działa ??

Moduł UPS - czy to działa ??

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 24 kwi 2009, o 12:48

Posty: 1571
Gadu-Gadu: 0

Mam takie pytanko, czy używał ktoś modułu UPS wbudowanego w Magento do śledzenia przesyłek w Polsce ??
Jeśli tak to proszę o spostrzeżenia.
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Moduł UPS - czy to działa ??

PostTeraz jest 22 lis 2019, o 04:24
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 24 kwi 2009, o 13:45
jemoon Avatar użytkownika
Administrator

Posty: 529
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

witam,
moduł ten nie jest standardowo przystosowany do śledzenia przesyłek w Polsce.

Post 24 kwi 2009, o 13:55

Posty: 1571
Gadu-Gadu: 0

a myślisz @jemoon że jest możliwość go przerobić do polskich warunków? co trzeba by było zmienić? chodzi o teorie a nie kod PHP :D
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 24 kwi 2009, o 14:28
jemoon Avatar użytkownika
Administrator

Posty: 529
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

witam,
nie zaglądałem tam jeszcze ale właśnie sam podpisuję umowę z UPS więc prędzej czy później będę wiedział. Fajnie by było gdyby należało jedynie zmienić gdzieś np link do ich interfejsu :)

Post 24 kwi 2009, o 14:32

Posty: 1571
Gadu-Gadu: 0

Aha, to jak coś napisz jak Ci poszło. Byłbym wdzięczny.
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 25 kwi 2009, o 15:21

Posty: 428
Lokalizacja: W-wka
Gadu-Gadu: 36599

Też byłbym zainteresowany, na razie z moich obserwacji, nie wiem czemu sklep jak wpisze sie numer wysyłki, w panelu, to nie podaje go w emilu? być moze to ma służyć , tylko do umieszczenia w Panelu Klienta do sledzenia..
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Post 9 lip 2009, o 21:18

Posty: 3
Gadu-Gadu: 2459183

Mam pytanko zwiazane z tym modulem wiec nie bede zakladal nowego watku.

Czy ogolnie ten modul dziala w polskich warunkach oczywiscie poza tym sledzeniem przysylki?

Moze juz ktos go poprawial i bylby wstanie go udostepnic?

Post 24 gru 2009, o 00:23

Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

PODBIJAM :)

bardzo istotny szczególnie w dzisiejszych czasach moduł - sporo firm i sklepów internetowych korzysta z usług UPS - pytanie czy i jeśli jak jest bardzo pracochłonne aby przystosować go do magento ?

czy mógłby ktoś podjąć się zadania aby działało to w polskich warunkach ?

Post 24 gru 2009, o 13:47

Posty: 1571
Gadu-Gadu: 0

Nie do końca ale pozwolę sobie wytłumaczyć jak to działa w kilku sklepach

1. Tworzycie sobie formę wysyłki "Kurier UPS" czym tam chcecie ;)
2. Podczas tworzenia dostawy w adminie wybieracie U...P...Service i wpisujecie numer paczki do śledzenia.

Od tego momentu klient ma możliwość śledzenia przesyłki po zalogowaniu.

ps. Nic nie ustawiamy w formach przesyłki dla modułu UPS
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 25 gru 2009, o 22:26

Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

oki oki - to już coś jednak chodziło mi raczej o konfigurację wysyłek - nadawania paczek - drukowania listów przewozowych etc. na podstawie danych z zamówień crtl+c crtl+v jest dość nużącym zajęciem nawet przy niewielkiej ilości wysyłek dziennie....

Następna strona

Powrót do Konfiguracja



cron