Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja ustawienie pay pal i platnosci.pl

ustawienie pay pal i platnosci.pl

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 25 mar 2009, o 07:16
ysl

Posty: 1
Gadu-Gadu: 0

Witam,

Jestem poczatkujacy i nie mam pojecia jak ustawic moduly platnosci( pobralem z tej strony) i pay pal. Jak ustawic te konta i jakie informacje powinienem dostac z platnosci i paypal, jak je juz dostane to gdzie wpisac.

W panelu mam Pay pal pro, express, standard itd.


Z gory dzieki za podopowiedz.

ustawienie pay pal i platnosci.pl

PostTeraz jest 25 sie 2019, o 09:26
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 5 cze 2009, o 20:51

Posty: 24
Gadu-Gadu: 0

Witam, czy ktoś na forum poradził sobie z podpięciem konta paypal do sklepu

pozdrawiam,
Krzysiek

Post 22 lip 2009, o 19:05

Posty: 44
Gadu-Gadu: 2102239

Ja sobie poradzilem:) Jak coś to mogę napisać o ile dalej macie problem:) PZDR
http://www.webmaster-forum.pl <-- Zapisz się już dziś!! Interesuje Cię tematyka tworzenia stron? Potrzebujesz pomocy? To forum dla Ciebie!! Znajdziesz tam kursy, pytania i odpowiedzi!!

http://www.6a.com.pl <-- Największy katalog stron internetowych!!

Post 22 lip 2009, o 21:52

Posty: 428
Lokalizacja: W-wka
Gadu-Gadu: 36599

To opisz po to jest to forum :)
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Post 2 sie 2009, o 15:46

Posty: 1
Lokalizacja: Wrocław
Gadu-Gadu: 0

globusns napisał(a):
Ja sobie poradzilem:) Jak coś to mogę napisać o ile dalej macie problem:) PZDR


Napisz proszę jak skonfigurować konto PayPal z Magento. Jest tyle opcji express, pro itp., że się w tym gubię. Kiedyś miałem prosty przycisk w HTML'u do płatności i tyle... teraz mam Magento ale nie wiem jak powiązać je z API, mam konto PayPal dla firm i co dalej powinienem zrobić?

Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki.

Post 2 sie 2009, o 18:26

Posty: 24
Gadu-Gadu: 0

U siebie ustawiłem "Strona PayPal Standard (Paypal or Credit Card)"
czyli w konfiguracja -> Sposoby płatności -> Odblokowany ustawiłem na TAK
a w konfiguracja -> konta PayPal -> WebSite Payments Standard wpisałem swoje dane i działa

Post 11 cze 2010, o 10:03
eki

Posty: 30
Gadu-Gadu: 0

Witam! mam problem z uruchomieniem paypal w wersji 4.0.1
zakładka paypal wygląda zupełnie inaczej niż ta opisywana powyżej.
Jest opcja Płatności standard a w niej:
Konto firmowe.
Sandbox Mode
Debug Interactions with PayPal

Po wpisaniu w konto firmowe nazwy mojego konta (czyli adresu e-mail na które jest konto założone) i włączeniu w sposobach płatności Paypal Standard podczas realizacji transakcji pokazuje się informacja dla klienta:

Nie można przetworzyć płatności. Skontaktuj się z handlowcem, ponieważ przesłany przez niego adres wysyłkowy jest nieprawidłowy, a handlowiec poprosił o przesłanie Twojego zamówienia na ten adres.
Proszę, pomóżcie :(

Post 11 cze 2010, o 11:58

Posty: 1569
Gadu-Gadu: 0

Czy w adresie/imieniu/nazwisku handlowca masz jakieś polskie litery np: ś,ć,ó ? może sprawdź czy nie robią problemu i zastąp wszystkie i przetestuj (oczywiście z panelu magento i panelu paypal)
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 11 cze 2010, o 14:31
eki

Posty: 30
Gadu-Gadu: 0

Poprawiłam dane adresowe - wyrzuciłam polskie znaki,ale problem nadal się powtarza :/

Komuś udało się odpalic paypala na 1.4.0.1?

Co więcej spróbowałam to konto podłączyc do starszej wersji Magento i okazało się, że tam wszystko działa! teraz tu już naprawdę nie mam pojęcia w czym tkwi problem :/


Posty: 1
Gadu-Gadu: 0

Długo męczyłam się z tym wyskakującym błędem od PayPal "Nie można przetworzyć płatności. Skontaktuj się z handlowcem, ponieważ przesłany przez niego adres wysyłkowy jest nieprawidłowy, a handlowiec poprosił o przesłanie Twojego zamówienia na ten adres." Próbowałam różnych rozwiązań (wprowadziłam w moim e-sklepie podpis API od PayPal) ale podziałało chyba to, że przy płaceniu jako zwykły klient podałam w adresie dostawy kod pocztowy. Po podaniu kodu pocztowego PayPal działa i błąd nie wyskakuje. Teraz muszę dodać gwiazdkę przy polu na kod pocztowy aby klienci wiedzieli, że to jest wymagane.


Powrót do Konfiguracja



cron