Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Static blocks

Static blocks

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 20 sty 2017, o 12:14

Posty: 31
Gadu-Gadu: 0

Cześć,

W moim sklepie mam zaimplementowany szablon Metrostore. W manualu ładnie wszystko opisane ale nie działa mi dodawanie banerów promocyjnych na stronie.

Tworzę nowy blok, nazywam jak w manualu np: bottom4_promotional_static_block

kod jaki w manualu karzą wkleić wklejam:

<div class="static-R-4">
<div class="sampleBanner"><img src="{{skin url='images/static-r-4-1.jpg'}}" alt="" /></div>
<div class="sampleBanner"><img src="{{skin url='images/static-r-4-2.jpg'}}" alt="" /></div>
<div class="sampleBanner"><img src="{{skin url='images/static-r-4-3.jpg'}}" alt="" /></div>
<div class="sampleBanner last"><img src="{{skin url='images/static-r-4-4.jpg'}}" alt="" /></div>
</div>

Wszystko włączone a banerów nie ma....

W których plikach szukać przyczyny problemu? jeśli CSS to któregoś konkretnie? tam jest sporo różnych CSS...

dzięki i pozdrawiam,
Marceli

Static blocks

PostTeraz jest 25 sie 2019, o 04:44
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 20 sty 2017, o 12:27

Posty: 729
Gadu-Gadu: 0

Musisz dodać go do zaufanych bloków.
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Post 20 sty 2017, o 12:52

Posty: 31
Gadu-Gadu: 0

Hmm... w jaki sposób, gdzie? w instrukcji cisza niestety - nic o tym nie wspomnieli nawet.

dzięki za reakcje
pozdrawiam

Post 20 sty 2017, o 15:04

Posty: 31
Gadu-Gadu: 0

qurcze szukam w necie o tych ustawieniach dla bloków ale coś nie mogę nic znaleźć, podasz więcej szczegółów?

Post 20 sty 2017, o 16:35

Posty: 1569
Gadu-Gadu: 0

system -> uprawnienia/premission -> blocks, tam dodajesz typ bloku i ustawi allow
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 20 sty 2017, o 16:58

Posty: 31
Gadu-Gadu: 0

rany, w życiu bym nie zajrzał do tych ustawień... dzięki.

dodałem blok "bottom4_promotional_static_block" i ustawiłem na "allowed" ale dalej nic niestety

Post 23 sty 2017, o 15:33

Posty: 729
Gadu-Gadu: 0

to może blok jest pusty - wpisz do niego czysty tekst i zobacz czy się wyświetla
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Post 23 sty 2017, o 22:48

Posty: 1569
Gadu-Gadu: 0

nie id bloku tylko type np cms/block albo inne
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 27 sty 2017, o 12:55

Posty: 31
Gadu-Gadu: 0

informacje o blokach promocyjnych znalazłem w pliku:

metrostore/template/catalog/produkt/home.phtml

przykładowy kod w pliku:

<!--banner content static block content-->
<div class="main span12"><?php echo $this->getLayout()->createBlock('mlayer/mlayer')->setTemplate('mlayer/mlayer.phtml')->toHtml(); ?></div>
<div class="promoBox span12"><?php echo $this->getLayout()->createBlock('cms/block')->setBlockId('bottom2_promotional_static_block')->toHtml() ?></div>
<!--end -->

Czy to o to chodzi i ustawienie uprawnień dla bloku w system/uprawnienia/blocks:

product/home?

Próbowałem, coś nie działa...

Post 27 sty 2017, o 17:57

Posty: 1569
Gadu-Gadu: 0

jak definiujesz blok w cms to uzywasz takiej instrukcji:
{{block type="TYP" name="NAZWA" template="SZABLON"}}

dodajesz TYP
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Następna strona

Powrót do Konfiguracja



cron