Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Sortowanie na podstawie ceny

Sortowanie na podstawie ceny

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 27 mar 2009, o 21:15

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Witam ponownie,

Zauwazylem ostatnio ze sortowanie cenowe nie dziala na stronach glownych kategorii (category landing page or root product category - wybaczcie, latwiej mi jest napisac po angielsku :)).

Na przyklad:

Mam nastepujace kategorie:

Bizuteria
|
----> Exotyczne perly
----> Bizuteria antyczna
etc.

Na stronach bizuterii antycznej i exotycznych perl (pod-kategorie) sortowanie dziala bez zarzutow.
Na stronie glownej kategori Bizuteria gdzie wyswietlane sa produkty ze wszystkich pod-kategorii sortowanie w ten sposob nie dziala. Z sortowaniem alfabetycznym nie ma problemu.

Czy ma ktos pomysl jak to naprawic? Uzywam 1.2.1.2 i Modern theme. Dzieki, :)

Kamil

Sortowanie na podstawie ceny

PostTeraz jest 17 lis 2019, o 22:30
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 4 cze 2009, o 15:46

Posty: 32
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

Witam u mnie po cenie nie sortuje ani w kategorii ani w podkategoriach i to od dłuższego czasu. Jakieś pomysły.

Pozdrawiam
Magento 1.3.2.4

Post 4 cze 2009, o 19:59

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Hej,

Magento ma to do siebie ze jesli dokonujesz duzo zmian / dodajesz duzo nowych produktow sortowanie cenowe po prostu przestanie dzialac. Rozwiazanie problemu jest dosc proste (przynajmniej w moim przypadku);

W panelu administracyjnym otworz: System => Cache Management, odswiez Cache (Refresh cache), odswiez Layered Navigation Indices.

Powodzenia,

Kamil

Post 8 cze 2009, o 15:08

Posty: 41
Lokalizacja: Gdynia
Gadu-Gadu: 1503284

hejka,
kaamiljj rozwiązanie, o którym piszesz rzeczywiście działa chyba od wersji 1.3 (może trochę wcześniej), natomiast u mnie (1.2.1 + wiele modułów doinstalowanych) nie obyło się bez ingerencji w kod, aby to naprawić. Zresztą np domyślne sortowanie też trzeba zmieniać w kodzie.

Post 9 cze 2009, o 09:27

Posty: 32
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

Witam
u mnie w wersji 1.3.2.1 pomogło odświeżenie Layered Navigation Indices.

Pozdrawiam
Magento 1.3.2.4

Post 14 kwi 2010, o 17:43

Posty: 309
Gadu-Gadu: 3279331

mam ten problem, ale odswiezenie Layered Navigation nie pomaga:/ magento ver. 1.3.2.4
Jakies pomysly??:)

Post 3 cze 2011, o 15:41

Posty: 309
Gadu-Gadu: 3279331

sory za odkopywanie tematu, ale do dnia dzisiejszego nie uporalem sie z tym sortowaniem. Dziwna sprawa.... a moze to wina tego, ze niektóre produkty mam "simple", a niektore "configurable" i w wybranych produktach mam wpisana promocyjna cene w polu "special price"?


Powrót do Konfiguracja



cron