Problem w tym że mam tam wszystko przetłumaczone. Nie chodzi o włączenie opcji darmowej dostawy, tylko ustalenie darmowej dostawy w regułach koszyka dla np.wybranej kategorii. Wtedy w koszyku wyświetla nazwę metody, która jest po angielsku.
No więc tak: w zakładce system-konfiguracja-sprzedaże-formy-dostawy-darmowa dostawa mam tę opcję wyłączoną i przetłumaczone nazwy. tytuł:Darmowa dostawa, nazwa metody: Darmowa dostawa dla bramy.
Niestety żadna z tych nazw nie wyświetla się w koszyku, za to pojawia się ciągle free shipping.
Sprawdź te ustawienia dla rożnych widoków, patrz przełącznik po lewej u góry "Aktualny zakres konfiguracji:" jak jesteś w module. Może masz przetłumaczone nie tam gdzie trzeba
Są jeszcze 3 możliwości: - nieodświeżone cache - "zagubione" tłumaczenie w bazie danych w tabeli "core translate" - raz się z tym długo męczyłem, aż tam znalazłem nieprzetłumaczony zwrot (tj. parę angielsko - angielską); po jej usunięciu wszystko działało - tłumaczenie jest ukryte gdzie indziej (w innym pliku .csv) niż do tej pory edytowałaś.