Witam wszystkich,
Mam taki problem - w sklepie mam produkt konfigurowalny - sa to kartki firmowe - okładki gotowe do nadruku w środku.
Z tego produktu tworza się dwa produkty proste - klient moze kupic ta okładke bez nadruku (i sam coś z nią zrobić) lub z nadrukiem i wtedy dostaje już spersonalizowana pod swoje dane.
Gdzie podać ilość produktu dostępna do sprzedazy? - w produkcie konfigurowalnym nie mam takiej opcji - jedynie zarządzanie stanem magazynowym a ilosc podaje w produktach prostych - ale wtedy ilośc mi sie dubluje...
Czyli jesli mam 500 okładek (szablonów) na magazynie - to moge je sprzedać część z nich z nadrukiem czesc bez w dowolnym podziale ilosciowym tak jak zamowia klienci...
Jeśli podam np. 500 w produkcie prostym z nadrukiem i 500 w produkcie prostym bez nadruku - to dla któregos z nich zabraknie towaru bo osobno odlicza stany magazynowe
Jest możliwość podania ilosci dla produktu konfigurowalnego? Tak aby ta ilosc obejmowala równoczesnie oba produkty proste tworzące sie z tego konfigurowalnego?
Będe wdzieczny za porade bo nei wiem jak z tego wybrnąć...