Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Dwa języki Magento

Dwa języki Magento

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 23 paź 2012, o 15:00
Witam serdecznie,

Przechodzę od razu do sedna. A mianowicie mam do postawienia sklep na Magento, którego głównym językiem będzie j. angielski, drugi język to polski, a panel administratora ma być w języku polskim.

Pytanie jest następujące, czy lepiej zainstalować polską wersję magento (panel admina będzie po polsku) a później dołączyć do sklepu wtyczkę z językiem angielskim. Czy lepiej zainstalować ang. magento i później je spolszczyć (czy wtyczka z polskim językiem zmieni język panelu administracyjnego?)?

Drugie pytanie. Próbowałem już obu wyżej wymienionych możliwości i za każdym razem trafiałem na ten sam problem. Menu z wyborem języków w ogóle nie działało. Zmieniałem języki ale nic się nie działo (zawsze strona wyświetlała j. ang lub polski). Co zrobić aby wtyczki działały?

Pozdrawiam Paweł

Dwa języki Magento

PostTeraz jest 23 lis 2024, o 17:17
Google

Post 23 paź 2012, o 20:48

Gadu-Gadu: 0

1. nie ma polskiego magento, jest tylko angielskie, jeśli masz polskie to masz angielskie z zainstalowanym polskim tłumaczeniem, czyli to jedno i to samo, nie ma różnicy

2. musi działać, może masz źle skonfigurowane języki w konfiguracji - a pewnie tak właśnie masz, pobaw się konfiguracją
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Powrót do Konfiguracja