Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Dwa języki Magento

Dwa języki Magento

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 23 paź 2012, o 15:00
Witam serdecznie,

Przechodzę od razu do sedna. A mianowicie mam do postawienia sklep na Magento, którego głównym językiem będzie j. angielski, drugi język to polski, a panel administratora ma być w języku polskim.

Pytanie jest następujące, czy lepiej zainstalować polską wersję magento (panel admina będzie po polsku) a później dołączyć do sklepu wtyczkę z językiem angielskim. Czy lepiej zainstalować ang. magento i później je spolszczyć (czy wtyczka z polskim językiem zmieni język panelu administracyjnego?)?

Drugie pytanie. Próbowałem już obu wyżej wymienionych możliwości i za każdym razem trafiałem na ten sam problem. Menu z wyborem języków w ogóle nie działało. Zmieniałem języki ale nic się nie działo (zawsze strona wyświetlała j. ang lub polski). Co zrobić aby wtyczki działały?

Pozdrawiam Paweł

Dwa języki Magento

PostTeraz jest 5 lip 2025, o 12:27
Google

Post 23 paź 2012, o 20:48

Gadu-Gadu: 0

1. nie ma polskiego magento, jest tylko angielskie, jeśli masz polskie to masz angielskie z zainstalowanym polskim tłumaczeniem, czyli to jedno i to samo, nie ma różnicy

2. musi działać, może masz źle skonfigurowane języki w konfiguracji - a pewnie tak właśnie masz, pobaw się konfiguracją
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Powrót do Konfiguracja