Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja giną nowe produkty

giną nowe produkty

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 4 sty 2012, o 13:07

Gadu-Gadu: 0

hmm kolejny problem z rzeczy "niewyjaśnione" .. ;/

mam listę nowych produktów (mag. 1.5.1.0) nieważne czy podłączam blok czy jako widget .. efekt jest ten sam. Mianowicie: miałem ok 6 produktów .. po nowym roku 3 z nich przestały się wyświetlać (zakres dat odpowiedni). Co ciekawe pierwsze produkty jakie wogóle edytowałem w sklepie ustawiane na nowe się wyświetlają / nowe tworzone na potrzeby testów także. Patrzyłem na różne typy i niema znaczenia.

Pytam więc co wpływa na wyświetlanie nowych produktów oprócz zakresu dat jako nowy??
bo ja już zgłupiałem. :x

---
edit
---

zakomentowanie w class New.php linijki:
$collection->setVisibility(Mage::getSingleton('catalog/product_visibility')->getVisibleInCatalogIds());
pozwoliło wyświetlić stracone produkty. Może mi ktoś powiedzieć jak ustawiana jest ta widoczność i co mogło polecieć?

giną nowe produkty

PostTeraz jest 22 lut 2025, o 19:46
Google

Post 5 sty 2012, o 09:24

Gadu-Gadu: 0

hmm przeglądnąłem cały kod i nie wykryłem żadnych błędów ..
co ciekawe zrobiłem jedną rzecz: wyłączyłem (zapis) i włączyłem (zapis) niewyświetlany produkt, efekt .. znów się pojawił ;/

Zakładam że przyczyna leży gdzieś w cache (wielokrotnie czyszczony) lub w bazie.

Czy ktoś może mi powiedzieć co za to odpowiada? Niby się "naprawiło" ale dręczy mnie pytanie dlaczego i .. kiedy znowu ;/

Powrót do Konfiguracja