Witam
Mam problem z wbudowanym edytorem wysiwyg: z opisu kategorii zniknął kompletnie, nie ma możliwości opisywania kategorii i podkategorii inaczej niż zwykłym tekstem. Tagi html działają i jeśli coś wpiszę na sklepie wyświetla się poprawnie.
Przy edycji produktów pojawia się ikona edytora graficznego, ale po kliknięciu w nią nie ma zwykłych opcji (pogrubienie, kursywa, wstaw obrazek) jedynie przycisk show/hide editor (oczywiście kliknięcie w niego nic nie daje).
Próbowałem poradzić sobie z tym poprzez zainstalowanie zewnętrznego programu Fontis (FCKeditor) - działa, jednak jego funkcjonalność nie do końca mi odpowiada - dlatego wolałbym ten standardowo wbudowany. Oprócz tego zauważyłem, że po przełączeniu w ustawieniach na FCKeditor w opisie produktów zwykły przycisk edytora jest dalej dostępny, a po kliknięciu na niego pojawiają się wszystkie ikony - jednak nie może on zapisać żadnych zmian. Standardowy przycisk nie pojawia się tylko przy zarządzaniu kategoriami - tam jest tylko przycisk od Fontisa.
Wydaje mi się, że równocześnie z tym problemem pojawił się kłopot z kodem html w opisie kategorii, jednak z tym problemem już sobie poradziłem i wszystko wyświetla się jak potrzeba.
Wydaje mi się też, że wszystkie te zmiany miały miejsce po włączeniu kilku opcji administracyjnych związanych z analizą ruchu przez Google, ale tego nie jestem pewien - może po prostu dopiero wtedy to zauważyłem.
Szukałem podobnych tematów, ale wszystkie które znalazłem dotyczyły problemów po aktualizacji bądź starszych wersji bez wewnętrznego edytora (u mnie od początku wersja 1.5.10).
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo wie jak ten problem rozwiązać proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marcin