Witam, mam sklep w ktorym produkty sa grupowane po miastach - cos jak groupon, problem w tym ze jak dodam produkt do koszyka, to nie wiadomo w ktorym miescie jest kupiony, moge uzywac tylko produktów typu simple, virtual. pytanie jak moge zwiazac produkt z miastem, zeby admin wiedzial gdzie zostalo kupiony. moge oczywiscie do SKU dodawac symbol miasta,ale nie tedy droga, bo w roznych miastach chce miec te same produkty i zeby ich sprzedaz zliczala sie razem.
co drodzy koledzy proponujecie ? jest rozszerzenie Advanced Product Options
http://www.mageworx.com/advanced-produc ... nsion.html
ktore to umozliwia czego potrzebuje, i robi to grupowo na wszystkich produktach, sęk w tym ze ono tworzy wlasne atrybuty, a ja mam juz atrybut miasta. są 2 opcje:
nie wiem co zrobić:
1. skasowac atrybut dealcity i zalozyc go pod tym rozszerzeniem i wtedy bede mogl uzywac go prawdopodobnie tak jak potrzebuje
2. automatycznie kopiowac wartosc dealcity do atrybutu stworzonego przez Advanced Product Options.
Czy jest to wykonalne i ktora opcja wchodzi w gre ? lub czy jest jakies inne rozwiazanie ?
Ewentualnie wymyslilem ze moge ustawić np. 20 store views z nazwami miast i wtedy przy zamowieniu bede wiedzial skad pochodzi, chyba wtedy wspolny koszyk dziala prawda ?
pozdrawiam
T.