Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Wybór województwa z listy select?

Wybór województwa z listy select?

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

Aby otrzymać wybór listy select Polskich województw wystarczy wykonać poniższy kod:

INSERT INTO `directory_country_region` (`country_id`, `code`, `default_name`) VALUES
('PL', 'D', 'Dolnośląskie'),
('PL', 'KP', 'Kujawsko-pomorskie'),
('PL', 'LU', 'Lubelskie'),
('PL', 'LE', 'Lubuskie'),
('PL', 'LU', 'Łódzkie'),
('PL', 'MA', 'Małopolskie'),
('PL', 'MZ', 'Mazowieckie'),
('PL', 'OP', 'Opolskie'),
('PL', 'PO', 'Podkarpackie'),
('PL', 'PD', 'Podlaskie'),
('PL', 'PM', 'Pomorskie'),
('PL', 'SL', 'Śląskie'),
('PL', 'SW', 'Świętokrzyskie'),
('PL', 'WM', 'Warmińsko-mazurskie'),
('PL', 'WP', 'Wielkopolskie'),
('PL', 'ZC', 'Zachodniopomorskie');

I działa on bez zarzutu w nowo założonych sklepach. W czym tkwi mój problem? Mianowicie wykonałem powyższy skrypt w bazie. Jednak zaistniała potrzeba aby zaimportować do sklepu około 2 500 kontrahentów z Sklepu Business Shop (home.pl) który oczywiście nie posiada eksportu kontrahentów ;) więc aby nie robić tego ręcznie użyłem php + cURL i powstał mi plik do eksportu. Jednak tworząc plik ludzie wypisują naprawdę różne nazwy województw i nie mogłem tego sprawdzić aby porównać do powyższego zapytania SQL, a magento nie przyjmuje innych nazw jeśli mamy listę select.

Aby to obejść usunąłem powyższą listę, zaimportował pliki i ponownie wykonałem zapytanie. I efekt jest taki że istnieje lista do wyboru województw i podczas wyboru województwa normalnie się ono zapisuje. Jednak nigdzie indziej to wybrane województwo się nie pokazuje -> cały czas jak by brał go z zmiennej tekstowej znajdującej się w bazie.

Usunąłem te zmienne ale to i tak nic nie pomogło.. czy wie ktoś może jak to przestawić? Albo gdzie coś ustawić aby korzystał z listy select?

Wybór województwa z listy select?

PostTeraz jest 22 lis 2024, o 01:30
Google

Powrót do Konfiguracja