Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Kilka pytan od nowicjusza

Kilka pytan od nowicjusza

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 14 cze 2011, o 22:30

Gadu-Gadu: 7678887

witam serdecznie wszystkich użytkowników
To mój pierwszy post i mam nadzieję że znajduje się w odpowiednim dziale jak i nie łamie zasad regulaminowych, proszę również o wyrozumiałość jeśli moje pytania będą zbyt błahe :)
A więc zainteresowałem się Magento, podoba mi się i powoli go rozgryzam z niejagorszym skutkiem. Dodam że nie miałem wcześniej kontaktu z jakąkolwiek inną platformą sklepową.
Mam kilka zasadniczych pytań na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi, ponieważ wszystko co rozpracowałem samodzielnie nauczyłem się z zasobów internetowych.

1. Czy jest opcja a jak tak, to jak tego dokonać, aby strona główna (nie zaplecze) była w dwóch językach ?? Angielski/Polski oraz aby menu, opisy produktów, strona O Nas, itp było w języku PL i ENG ? czy jest do tego jakis moduł podobny do JoomFish w CMS Joomla i kiedy będę dodawał nowy produkt i nowa kategorię będę musiał dodawać podwójnie w dwóch językach ?? Ewentualnie jakiś tutorial online gdzie mogę obejrzeć jak to wszystko działa ?

2. Jak na stronę główną (Home) zamiast tekstu powitalnego itp, wstawić moduły które będą wyświetlały u góry artykuły w promocji a niżej najczęściej kupowane ?

3. Jak mam w górnym menu kategorie, i np. najadę na pozycję Wzmacniacze to rozwija mi się lista podkategorii, i mam na do wyboru różne podkategorie w których są różne produkty. jednak jak kliknę na Kategorie główną czyli Wzmacniacze to otwiera się strona z informacją że nie ma tam żadnych produktów. Czy można tak zrobić aby po kliknięciu wyświetlały się losowo różne produkty z z różnych podkategorii, lub też ostatnio dodane, cokolwiek aby ta strona nie była pusta ??

4. I na koniec może takie ogólne pytanie, ale przy nowej instalacji są instalowane jakieś dodatki które wyświetlają jakąś reklamę, zainstalowałem nową skórkę to po prawej stroni wyswietla mi się moduł z FaceBooka ilee osób lubi tę skórkę, moduł OK, ale chciał bym tam wstawić swoje dane z FaceBooka, nie widzę nigdzie gdzie i jak tym zarządzać, więc proszę o pomoc.

Mam nadzieję że bardziej obeznani użytkownicy nie skatuja mnie tutaj a administracja nie usunie mojego postu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Kilka pytan od nowicjusza

PostTeraz jest 8 kwi 2025, o 20:04
Google

Powrót do Konfiguracja