Strona główna forum Wsparcie Instalacja Magento aktuazlizacja

Magento aktuazlizacja

Pytania i rozwiązania problemów dotyczących instalacji Magento oraz modułów współpracujących...

Post 1 mar 2011, o 22:00

Gadu-Gadu: 0

Witam.
Jestem nowy w obyciu w magento i nie bardzo się na tym znam jeszcze.
Posiadam wersję 1.4.0.1 Chciałbym ją uaktualnić do najnowszej wersji.
Możecie mi proszę powiedzieć jak się to wogole robi?

Magento aktuazlizacja

PostTeraz jest 5 cze 2025, o 04:55
Google

Post 1 mar 2011, o 23:18

Gadu-Gadu: 0

Masz działający sklep?
Jeśli tak - zastanów się 5 razy zanim zdecydujesz się na aktualizację. Nie słyszałem jeszcze żeby komuś udało się ją przeprowadzić bez bólu. A ew. późniejsze problemy związane z tą aktualizacją, mogą się za Tobą ciągnąć jeszcze bardzo długo (przynajmniej ja tak miałem przy aktualizacji z gałęzi 1.3 do 1.4).
Jeśli nie - może warto zainstalować magento od nowa? Może być mniej problemów niż przy aktualizacji.

Różnica między 1.4 a 1.5 aż tak duża nie jest, żeby było warto ryzykować wysypanie się sklepu.
Jeśli mimo to się zdecydujesz, to zrób koniecznie na początek kopię wszystkich plików i bazy danych.

Post 2 mar 2011, o 10:28

Gadu-Gadu: 36599

mskrzypek, prawdę mówi, gonitwa za kolejnym numerkiem, gdy ma się sprawny i działający sklep jest bez sensu, a upgrade sklepu, jeśli to nie jest surówka, nigdy nie idzie bezboleśnie, bo jak nie coś w skórce, to jakiś moduł poleciał, to gdzieś wyszły niedotłumaczenia itp.
Warto sobie jak już chcesz ryzykować zrobić kopię sklepu, który działa, by jakby co móc do niego wrócic, albo przygotować szaszetkę z kasą na pomoc tych co umieją naprawiać magento.
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Powrót do Instalacja