Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Jak przetłumaczyć tytuł metody płatności (Bank Prepayment)

Jak przetłumaczyć tytuł metody płatności (Bank Prepayment)

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

Posiadam wtyczkę Bank Prepayment, dodająca dodatkową metodę płatności (Przedpłata).
Problem tkwi w tym że w panelu admina, po zmianie widoku z ogólnego na PL / EN, metoda znika z konfiguracji (metody płatności) i tym samym nie mam możliwości zmiany wyświetlanej nazwy.
Mam na myśli nazwę płatności wyświetlającą się na OnePageCheckout na stepie "Wybierz metodę płatności". Próbowałem tą nazwę tłumaczyć w następujących plikach tłumaczeń:
Mage_Checkout.csv (folder en_US)
Mage_Page.csv (folder en_US)
Mage_BankPayment (folder en_US)

Jednakże bez efektu... Jak / gdzie mogę przetłumaczyć powyższą nazwę płatności, dodam tylko iż włączenie wtyczki inline z pewnych względów odpada.
Dzięki za pomoc.

Jak przetłumaczyć tytuł metody płatności (Bank Prepayment)

PostTeraz jest 29 kwi 2025, o 17:21
Google

jemoon Avatar użytkownika
Administrator

witam,
Sprawdź czy wtyczka ma swój plik językowy w en_US, jeżeli ma to skopiuj ten plik do pl_PL, uprzednio go tłumacząc.

Dzięki jemoon, analizując Twoją odpowiedź zauważyłem że popełniam błąd w panelu adminia wyjściowy text ustawiłem w języku polskim, w polskim tłumaczeniu ustawiłem jednak tłumaczenie z EN na PL, a w angielskim z EN na EN i tym samym nie miało prawo zadziałać.

Powrót do Konfiguracja