Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Towar dostepny na zamówienie - pytanie o inne rozwiązanie

Towar dostepny na zamówienie - pytanie o inne rozwiązanie

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

To mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich. Mam następujący problem:
obecnie w naszym sklepie mamy (przy wprowadzaniu produktów) dostępne dwie opcje: towar dostępny i brak w magazynie. Zależy nam na opcji "towar dostępny na zamówienie". Z tego co widzę nie mamy jakiegoś statusu dostępności tylko każdy towar ma na sztywno ustawione w pliku app/design/frontend/default/default/template/catalog/product/view.html czas realizacji. Myślałem nad tym aby np. w/w pliku dać warunek, że jeśli mamy 1 produkt to jest "na zamówienie" a jeśli więcej to "czas realizacji...". Nie potrafię niestety w pliku view.html pobrać zmiennej odpowiedzialnej za ilość, czy ktoś może mi powiedzieć jak się do niej dobrać z tego pliku? Zaznaczam, że szukałem i znalazłem rozwiązanie na stronie p. Tomasza Lacha ale niestety nie dziala (wyrzuca błąd).

Proszę o wyrozumiałość, to moje początki z magento,
Pozdrawiam

Towar dostepny na zamówienie - pytanie o inne rozwiązanie

PostTeraz jest 10 cze 2025, o 07:00
Google

Zrób nowy atrybut o kodzie zamownienie jako Tak/Nie, później dodaj do zestawu atrybutów i ustaw w produkcie w adminie, następnie wywołaj w view.phtml

<?php if($_product->getZamownienie()):?> Produkt na zamówienie <?php endif ?>
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Cześć,
dzięki bardzo za odpowiedź, sam wymyslilem coś podobnego bo widziałem gdzies na forum pobieranie danych z cech i tak też to rozwiązałem ale twoje rozwiązanie jest chyba lepsze i zastosowałem je.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Powrót do Konfiguracja