Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja widoczność produktów

widoczność produktów

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 15 paź 2010, o 01:09

Gadu-Gadu: 0

Hej,
problem pojawiał się już wielokrotnie na forum jednak niestety nie znalazłem rozwiązania.

Po zainstalowaniu Magento i wgraniu bazy testowej są już dodane kategorie i produkty: no i wchodzę na stronę główną, kategoria są ale zawsze wyświetla brak produktów. Czy to jest błąd czy po prostu trzeba jeszcze ręcznie coś konfigurować?

Usunąłem wszystkie kat. i prod. Dodaję ręcznie i dalej to samo: kategorie mi się pokazują ale produkty nie. Wybieram oczywiście widoczność na: katalog/szukaj, status: włączone, dostępność w magazynie, ilość dodatnia, podpinam pod kategorię. Zauważyłem, że po zapisaniu produktu tracone są pewne informacje: nazwa, cena, zdjęcie (przy edycji jest widoczne ale nie ma ustawionej żadnej cechy :base , small itp.), status, ...

Wie ktoś jak poprawić taki problem i z czego to może wynikać?

Pozdrawiam
Obrazek

widoczność produktów

PostTeraz jest 22 lis 2024, o 01:33
Google

Post 15 paź 2010, o 08:43

Czy przekopiowałeś wszystkie pliki z paczki sample?
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Post 15 paź 2010, o 21:18

Heh no oczywiście że nie :). Zainstalowałem jeszcze raz tym razem zgodnie z instrukcją :
http://www.magentocommerce.com/knowledge-base/entry/installing-the-sample-data-for-magento

Niestety jak klikam na kategorię to dostaję błąd 404:
Not Found
The requested URL /catalog/category/view/s/living-room/id/22/ was not found on this server.

Ktoś w komentarzu napisał, że w wersji 1.4.1.1 to nie działa.

Ale nawet bez przykładowych danych powinno się dawać normalnie dodawać produkty, czy coś robię źle lub za mało?

Post 22 paź 2010, o 13:14

Dobra poddałem się i zainstalowałem od nowa bez sample data. Teraz wszystko śmiga

Powrót do Konfiguracja