Strona główna forum Wsparcie Problemy z działaniem Zawieszanie się Magento

Zawieszanie się Magento

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

Post 13 paź 2010, o 13:34

Gadu-Gadu: 0

Często (w różnych sytuacjach) zdarza się, że w czasie edycji produktów w panelu podczas zapisywania zmian pojawia się komunikat "Please wait..." z kręcącym się kółkiem sklep się zawiesza. Komunikat wisi w nieskończoność, a stronę trzeba przeładować i spróbować edytować produkt jeszcze raz. Czasem "załapuje" dopiero za którymś razem, a czasem w ogóle.

Błąd zdarza się często i bardzo utrudnia pracę. N oficjalnym forum ludzie zgłaszali ten problem, ale nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś tutaj już sobie z tym poradził? Używam wersji 1.4.1.1

A jeśli nie, to napiszcie przynajmniej czy też wam się ten błąd pojawia, na jakiej przeglądarce i pod jakim systemem, czy tylko przy edycji produktów, czy na innych podstronach również.

Zawieszanie się Magento

PostTeraz jest 22 sty 2025, o 23:55
Google

Post 13 paź 2010, o 14:24

Myślę że to wina serwera, po prostu nie nadąża z wykonywaniem zapytań, nie chcesz się przenieść na dedyka? Jak coś daj znać na PW
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Post 13 paź 2010, o 14:33

Tylko, że mam ten sam problem na localhoście. :) A kompa mam naprawdę szybkiego. Może spróbuję jeszcze pokombinować z konfiguracją zmiennych PHP max_execution_time itp. ale to podobno też nie pomaga.

A jeśli można wiedzieć, z jakiej przeglądarki (i wersji) korzystasz, że nie nawiedza Cię ten błąd?

Post 13 paź 2010, o 14:59

Gadu-Gadu: 36599

Myślę ze Konrad ma rację, Magento ma swoje upodobania, ja mam na localhoscie go odpalonego do testów ( komp 2x4rdzenie Xenon) i powiem tak wcale nie zabija szybkością działania, w stosunku do dobrze skonfigurowanego dedyka.
Korzystam w wszystkich przeglądarek FF, Opera, IE, Chrome, Safari
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Powrót do Problemy z działaniem