Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Produkty konfigurowalne i zmiana obrazków

Produkty konfigurowalne i zmiana obrazków

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 672202

Aktualnie w moim sklepie znajduje się kilkanaście produktów konfigurowalnych z parametrem kolor. Produkty proste, które są powiązane zawierają obrazki przedmiotów w danym kolorze. W przypadku wybrania przedmiotu w kolorze np. zielonym po przejściu do koszyka widnieje obrazek tego produkty w wybranym kolorze.

Chciałbym jednak dodatkowo wymusić coś takiego, aby w przypadku wybrania przez klienta opcji sortowania kolor z lewego sidebaru wyświetlały się tylko obrazki produktów w tym kolorze.

Przykład takiego rozwiązania można zobaczyć na stronie: http://www.bombayelectric.in/jewels

Produkty konfigurowalne i zmiana obrazków

PostTeraz jest 22 lis 2024, o 12:45
Google

Gadu-Gadu: 0

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale o ile wiem, żaden darmowy moduł tego nie potrafi, a i płatne działają tylko tak jak w podanym przez Ciebie przykładzie, więc trzeba by tutaj jakichś większych modyfikacji w kodzie.

Gadu-Gadu: 0

Najprościej da się zrobić to poprzez cechy - poszukaj jest kilka opisów jak to zrobić.
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Gadu-Gadu: 672202

Gdyby udało mi się znaleźć rozwiązanie to bym nie zakładał tematu.

W necie znalazłem jedynie kawałek kodu bez jakiegokolwiek opisu i nie wiem gdzie to ew. zaaplikować.

Powrót do Konfiguracja