Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja W jednym produkcie kilka rozmiarow z innymi cenami?

W jednym produkcie kilka rozmiarow z innymi cenami?

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

Przez przypadek edytowałem i skasowałem tą wiadomość w której pytałem czy magento będzie dla mnie, przepraszam za głupi błąd, właściwe pytania poniżej ;/

W jednym produkcie kilka rozmiarow z innymi cenami?

PostTeraz jest 24 lis 2024, o 18:36
Google

Witam, jeżeli o zależność ceny od rozmiaru to otrzymasz to w produkcie konfigurowalnym.
I tak prawdę mówiąc wszystko czego potrzebuje znajdziesz w magento.
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Trochę przystosowałem cechy i zestawy cech pod siebie i faktycznie produkt konfigurowalny jest moim rozwiązaniem. Zastanawia mnie parę rzeczy.

1. Gdy dodam produkt konfigurowalny gdzie cena i rozmiar będą uzależnione od wyboru użytkownika (10 pozycji rozmiar z ceną w jednym rozwiajnym menu 10x15-10zł, 13x18-12zł, 18x24-14zł itd.), gdzie bazowy obraz to ten 10x15-10zł a reszta rozwijana opcja. To tylko ten bazowy pokazuje mi się z lewej strony w tych kategoriach cen/produktow/rozmiarow czy jaką sobie kto stworzy.

Jak, ew. czy da się zrobić żeby na magazynie i z boku z lewej strony w kategoriach pojawiły się też tamte produkty z opcji rozwijanej, a nie tylko bazowy?

Da się jeśli stworzę pr. konfigurowalny i od niego robię "szybkie pochodne produkty", ale:
A. Dużo zabawy bo trzeba dodać każdy produkt i bezpośrednio go edytować - nadać mu kategorię i zuplowadować obrazek, 1 obraz w 10 rozmiarach daje 10 razy więcej produktów i roboty i co najgorsze przy 500 obrazach x 10 da 5000 rzeczy i zapewne spowolni sklep.
B. Jeśli się nie da zrobić pr. konf. który wskoczy jako 10 obrazów to czy da się zrobić tak aby "szybkie pochodne produkty" przejmowały nie tylko dane description, ale też obraz i przynależność do kategorii ?

2. Jeśli jest możliwe z konfigurowalnym, to gdzie muszę zagrzebać, aby ramka przedmiotu gdzie jest dodaj do koszyka pokazana była "cena od Xzł do Xzł", a nie "cena Xzł" , ew dodać tylko "cena od Xzł" bo resztę może sobie każdy sprwadzić. Ew, jakiś link do struktur plików wyjaśniających który jest od czego

Przyznam się,że wolał bym mieć jeden konfigurowalny produkt który będzie po dodaniu listował wszystkie swoje rozmiary i ceny

adek- napisał(a):
B. Jeśli się nie da zrobić pr. konf. który wskoczy jako 10 obrazów to czy da się zrobić tak aby "szybkie pochodne produkty" przejmowały nie tylko dane description, ale też obraz i przynależność do kategorii ?

Przy tworzeniu produktów na górnej listwie jest opcja klonuj - to na pewno przyspieszy prace.
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Witam mam gotowe cechy wymiarów. postawiłem produkt konfigurowalny i do niego mam podpięte Simple produkt z każdym wymiarem oddzielnie przykład http://www.luelue.pl/metropolie/brookly ... -york.html

Następnie rozbudowałem trochę produkty o kolejne cechy Rodzaj produktu, Rozmiar i Kolorystyka. http://www.luelue.pl/wieza-eiffla-paryz-2.html

Pierwsze pytanie to, czy da się zsynchronizować rozwijaną listę ze galerią produktu na zasadzie takiej że jak klient wybierze kolorystykę Sepie, to załaduje mu się w galerii zdjęcie w Sepii, jak wybierze kolorowe, to załaduje się kolorowe zdjęcie itd.

Drugie pytanie to jak mogę zrobić wybieranie cech za pomocą zdjęć. Chciałbym wprowadzić produkt "obrazy na papierze" do tego podpiąć rozmiar ( to może być wybierane z listy rozwijanej) następną cechą była by opcje oprawy np różnego rodzaju ramki aluminiowe drewniane itd i tu chciałbym żeby klient mógł wybrać na podstawi zdjęcia takiej ramki a nie z rozwijanej listy.

Pozdrawiam
Al

Powrót do Konfiguracja