Strona główna forum Wsparcie Problemy z działaniem Nie ładuje 3 kroku zamówienia

Nie ładuje 3 kroku zamówienia

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

Post 9 cze 2010, o 23:40

Gadu-Gadu: 0

Witam wszystkich

Mam dziwny problem z Magento.
Podczas składania zamówienia jako gość wprowadzam w drugim kroku wszystkie informacje do wystawienia faktury.
Zaznaczam "dostawa pod ten adres", klikam "kontynuuj", wyświetla się informacja o ładowaniu kolejnego kroku, formularz poprawnie przechodzi walidację.
Jednak kolejny krok się nie ładuje. Powinien przeskoczyć do kroku 4 (3 omijamy, bo wysyłamy pod adres z faktury).
Co ciekawe krok 3 wypełnia się danymi z kroku drugiego, mogę w niego kliknąć i je edytować, a z niego nawet przejść do kroku 4 i poprawnie skończyć zamówienie. Ale nie ma tego automatycznego przejścia z kroku drugiego do kroku czwartego.
A więc w praktyce nie jest zmieniany styl DIVa kroku 4 z display: none; na display: block, a do klasy nie jest dodawane "allow".

Dodam, że przejście z kroku 1 do kroku 2 działa prawidłowo - krok pierwszy się zwija, rozwija się krok drugi. Podobnie przejście z kroku 3 do 4.
Zaznaczenie w kroku drugim opcji "dostawa pod inny adres" również prawidłowo wyświetli przejście do kroku 3 (z którego potem bez problemu przejdę do kroku 4).
Konsola nie wyrzuca żadnych błędów JavaScripta.

Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem?

Nie ładuje 3 kroku zamówienia

PostTeraz jest 24 lis 2024, o 16:26
Google

Post 9 cze 2010, o 23:51

Gadu-Gadu: 4275000

Zobacz, np. w Firebug (konsola) w Firefox jaka jest odpowiedź na żądanie AJAX podczas przechodzenia do kroku 3.

Post 9 cze 2010, o 23:56

Trochę się zakręciłem w pierwszym poście, już poprawiłem - nie przechodzi z kroku 2 do 4, gdy zaznaczę "dostawa pod ten adres". Ale problem sprowadza się do tego samego.

Odpowiedź AJAXa jest taka. Przyznam, że mi to niewiele mówi:

{"goto_section":"shipping_method","update_section":{"name":"shipping-method","html":"<dl class=\"sp-methods\">\r\n <dd>\r\n <ul>\r\n <li>\r\n <input name=\"shipping_method\" type=\"radio\" value=\"multipletablerates_bestway_5\" id=\"s_method_multipletablerates_bestway_5\" class=\"radio\" \/>\r\n <label for=\"s_method_multipletablerates_bestway_5\">Poczta Polska - przedp\u0142ata - <span class=\"price\">12,50\u00a0z\u0142<\/span> <\/label>\r\n <\/li>\r\n <li>\r\n <input name=\"shipping_method\" type=\"radio\" value=\"multipletablerates_bestway_10\" id=\"s_method_multipletablerates_bestway_10\" checked=\"checked\" class=\"radio\" \/>\r\n <label for=\"s_method_multipletablerates_bestway_10\">Poczta Polska - pobranie - <span class=\"price\">16,50\u00a0z\u0142<\/span> <\/label>\r\n <\/li>\r\n <li>\r\n <input name=\"shipping_method\" type=\"radio\" value=\"multipletablerates_bestway_12\" id=\"s_method_multipletablerates_bestway_12\" class=\"radio\" \/>\r\n <label for=\"s_method_multipletablerates_bestway_12\">Kurier DPD - przedp\u0142ata - <span class=\"price\">31,00\u00a0z\u0142<\/span> <\/label>\r\n <\/li>\r\n <\/ul>\r\n <\/dd>\r\n <\/dl>\r\n"},"allow_sections":["shipping"],"duplicateBillingInfo":"true"}

Post 10 cze 2010, o 14:56

spróbuj przeinstalować/wyłączyć/usunąć moduł cashondelivery jeśli posiadasz
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Powrót do Problemy z działaniem