Na początek wielkie joł dla wszystkich, bo jestem tu po raz pierwszy i obawiam się, że będę musiał tutaj częściej zaglądać...
Magento w wersji 1.4.
A dlatego, że ciężko mi jest ogarnąć tą aplikację. Mimo, że jestem programistą i różne rzeczy w życiu widziałem...
A chodzi o podatki. Ustawiłem wszystko na tyle prawidłowo, na ile się dało, korzystając ze wszystkich pomocy, jakie do tej pory znalazłem w sieci o ustawianiu polskiego podatku w magento. I faktycznie, gdy wchodzę na stronę produktu, podatek jest wyliczany dobrze (no może z małymi wyjątkami, gdzie różnica grosza jest zaledwie). Natomiast gdy dodam do koszyka, zaczynają się totalne jaja...
Kwota netto jest ok, dla przykładu 44,16.
Kwota brutto: 44,26 [?!].
Oczywiście powinno być 53,87.
To wszystko w koszyku, bo na stronie produktu wszystko jest w między czasie po staremu.
Wychodziłoby na to, że w którymś momencie jest dodawany podatek z kwoty 4,5 zł, przy czym nie wiem gdzie może być taka kwota naliczana...
No i tutaj nasuwa się pytanie: skąd to się, do diabła, wzięło?
Przegrzebałem pół netu, wszystkie już chyba opcje w magento, i dalej nie wiem w czym rzecz.
Pokładam wszelakie zatem nadzieje w forumowiczach, którzy na pewno nie jedno widzieli
Z góry dzięki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam,
logout.