Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja odnosnik do strony glownej

odnosnik do strony glownej

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 4 kwi 2010, o 13:08

Gadu-Gadu: 3279331

witam,
W jakim pliku znajde odnosnik do linka "strona glowna" na gornej belce?:

Obrazek

Pozdrawiam

odnosnik do strony glownej

PostTeraz jest 25 lis 2024, o 08:33
Google

Post 4 kwi 2010, o 22:59

Gadu-Gadu: 0

page/html/breadcrumbs.phtml czy coś w tym stylu
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Post 5 kwi 2010, o 09:48

hmm...jednak chyba to nie ten plik:)
chcialbym zmienic adres na strone glowna gdzie widac produkty, bo teraz mam ta strone ktora pojawia sie jako pierwsza po wpisaniu adresu-w moim przypadku zdjecie na ktore trzeba kliknac aby przeniesc sie do "srodka":)

Post 5 kwi 2010, o 09:53

wstaw na stronę główna blok {{block type="catalog/product_list" template="catalog/product/list.phtml" category_id="NUMER_KATEGORII"}}

gdzie NUMER_KATEGORII to ID kategorii do wyświetlenia na głównej

Post 5 kwi 2010, o 10:16

ustawilem tak jak napisales i zadzialalo w 50%. Polaczylo mi dwie te strony ze soba:/ pierwsza strone glowna i druga z kategoria bestsellerow ktora chcialbym wlasnie na strone glowna...

Post 5 kwi 2010, o 21:40

no to wywal wszystko inne oprócz tego co napisałem

Post 5 kwi 2010, o 21:54

ale jak wywal??:) to wtedy nie bede mial zawartosci tej strony....
Nie wiem czy dobrze sie wyrazilem, ale chodzi mi dokladnie o to, aby po kliknieciu "strona glowna" na gornej belce klient zostal przeniesiony na strone produktow czyli prawdziwa strone glowna (ktora pojawia sie po kliknieciu w zdjecie na tzw. przedstronie glownej) Ta przedstrona nie posiada nic poza duzym zdjeciem z napisem - przejdz dalej.
Teraz mam tak, ze jak klikne na link "strona glowna" to przenosi mnie do tej przedstrony....bo mam ja ustawiona jako glowna w PA.

Post 5 kwi 2010, o 22:56

Gadu-Gadu: 4275000

stwórz sobie stronę (przedstronę hehe) , nazwijmy ją 'intro'. Skonfiguruj stronę główną tak jak napisał kkkonrad, aby wyświetlała produkty.
Skonfiguruj dodatkowo w .htaccess przekierowanie z TWOJA_DOMENA.PL na TWOJA-DOMENA.pl/intro

Post 6 kwi 2010, o 10:10

kasky napisał(a):
stwórz sobie stronę (przedstronę hehe) , nazwijmy ją 'intro'. Skonfiguruj stronę główną tak jak napisał kkkonrad, aby wyświetlała produkty.
Skonfiguruj dodatkowo w .htaccess przekierowanie z TWOJA_DOMENA.PL na TWOJA-DOMENA.pl/intro

Ale po co mam ja tworzyc jak juz przeciez mam ja stworzona?:)
Na strone glowna mam wkleic tylko ten blok??....wtedy nie bede mial zawartosci tej strony tylko same produkty. Mam na niej dodatkowo kod do jednej animacji i rozwijana liste producentow.

Powrót do Konfiguracja