Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Zmiana statusów zamówienia

Zmiana statusów zamówienia

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 28 mar 2010, o 20:29

Gadu-Gadu: 2299276

witam
Mozna jakoś zmusić magento do manualnego zmieniania statusów zamówienia.

u mnie sytuacja wygląda tak że magento nie jest podpięte pod system magazynowy.
Poza sprzedażą online, wysyłamy dziennie masę towaru do sklepów w całej polsce.
wiec jak rano zaktualizuje sklep to do południa jest on już nieaktualny i jak ktoś coś zamówi to może być problem.
Dlatego w poprzednim sklepie byłą informacja żeby nie przesyłać pieniędzy do póki nie dostanie się informacji o statusie zamówienia (czyli po prostu czy ten produkt jeszcze jest)

Potrzebuje tę samą funkcjonalność tutaj.
Pozdrawiam

Zmiana statusów zamówienia

PostTeraz jest 25 lis 2024, o 05:40
Google

Post 28 mar 2010, o 20:50

Gadu-Gadu: 36599

A jaki to problem dodac to w szablonie zamówienia (informacja żeby nie przesyłać pieniędzy do póki nie dostanie się informacji o statusie zamówienia), taki tekst, u mnie jest on we wszystkich formach , a dodatkowo w module DotPay jest ostrzezenie o nie płaceniu bez kontaktu z nami.
Co wiecej masz komentarz do zamówienia, który pozwala wysłac informację czekamy na wpłatę, lub to samo robiąc f-rę i w komentarzu dodając taki komentarz.

U mnie działa to tak od roku i nie ma problemów, poza klientami, którzy klikaja jak roboty , nie czytając tekstu ale to około 0,3% więc da się życ :) a jak masz dopisek masz argument do rozmowy z klientem, co wiecej mam wwłączone warunki zamówienia, gdzie klient zobowiązany jest do zapoznania się z regulaminem sprzedaży.
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Powrót do Konfiguracja