Strona główna forum Wsparcie Problemy z działaniem Nie działaja obrazki produktów

Nie działaja obrazki produktów

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

Post 18 gru 2009, o 00:26

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

jeszcze dwie sprawy:
1. To sa bledy PHP, czy magento? W magento nie znalazlem takiego komunikatu (przeszukiwałem pliki w poszukiwaniu takiego ciągu znaków), jezeli php to jaka funkcja to zwraca i dlaczego po polsku? ja stawiam na magento ale jak wyszukac miejsce w ktorym zgłaszany jest ten błąd?

2. gdzie zapisywane sa logi z magento (najnowsza wersja)? moze tam cos znajde. w var nie ma katalogu log


walcze z tym problemem i ...
na czas testow do pliku .htaccess w głównym katalogu domeny mam dodane
AuthName "Podaj haslo"
AuthType Basic
AuthUserFile .htpasswd
Require valid-user

zakomentowałem te linie i teraz mam komunikat "File was not uploaded." (po załadowaniu sie zdjęcia do 100%) i tez nie wiem co jest jego zrodlem (serwer czy magento)

przypuszczam ze problemem jest serwer (szeroko pojęty, być może są to uprawnienia) a nie skrypt (testuje na home.pl), może ktoś miał juz podobny problem

pozdrawiam

Nie działaja obrazki produktów

PostTeraz jest 21 kwi 2021, o 21:57
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 18 gru 2009, o 01:10

Posty: 44
Gadu-Gadu: 2102239

A masz ustawione chmody na katalogi ;>

Spróbuj ustawić 777 dla media, media/catalog, media/catalog/products
http://www.webmaster-forum.pl <-- Zapisz się już dziś!! Interesuje Cię tematyka tworzenia stron? Potrzebujesz pomocy? To forum dla Ciebie!! Znajdziesz tam kursy, pytania i odpowiedzi!!

http://www.6a.com.pl <-- Największy katalog stron internetowych!!

Post 18 gru 2009, o 01:29

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

problem rozwiazany :)
trop byl dobry, konfiguracja serwera :)

@globusns
chmod ustawione poprawnie

problemem byl brak dostepu do katalogu tmp serwera (u mnie domena wskazuje na podkatalog w glownym katalogu), magento musiałoby sie odwołac do katalogu ../tmp a takich uprawnien nie miało

poza tym, to co juz wczesniej pisałem, ustawienie w pliku .htaccess
AuthName "Podaj haslo"
AuthType Basic
AuthUserFile .htpasswd
Require valid-user
i zabezpieczenie całej domeny w ten sposób tez blokuje upload plików (Błąd SSL)

pozdrawiam

Post 23 lut 2010, o 17:06

Posty: 116
Gadu-Gadu: 0

Tym razem ja mam problem z tymi cholernymi zdjęciami. Na hostnine (nie dedyku) wszystko działa poprawnie, ale właśnie na dedyku nie chcą mi się wrzucać fotki. Ustawiłem nawet chwilowo chmod 777 dla wszystkich plików oraz folderów na serwerze, ale to nie pomogło. Mam te dwa przyciski do wybierania oraz uploadu fotek. Ponadto przy wciśnięciu "upload images" one są jakby wysyłane, bo procenty narastają, po czym ta ramka z wykazem wrzucanych obrazków staje się czerwona. Nie mam pojęcia z jakiego powodu. Pomyślałem przez chwilę, że może to być kwestia wadliwej konfiguracji serwera, ale przed chwilą sprawdziłem czystą instalację magento w wersji 1.3.2.4 i zdjęcie się wgrało na serwer. Problem dotyczy instalacji w wersji 1.4.0.1. Wiecie o co chodzi?
Dobry hosting pod Magento? A może sklep KQS? Tak dla kontrastu...

Post 24 lut 2010, o 00:37

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

u mnie ten problem pojawial sie gdy skrypty nie mialy dostepu do katalogu tmp (brak folderu lub byl w miejscu niedostepnym dla skryptu), tam gdzie apache zapisuje tymczasowo pliki zaraz po przeslaniu ich na serwer i z ktorego to miejsca skrypt musi je przeniesc do docelowej lokalizacji

powodzenia

Post 24 lut 2010, o 14:31

Posty: 428
Lokalizacja: W-wka
Gadu-Gadu: 36599

Często jest to objaw braku foldera tmp, trzeba go dodac jesli nie ma i będzie działac
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Post 24 lut 2010, o 21:52

Posty: 116
Gadu-Gadu: 0

Dodałem i nie działało. Podałem się, zainstalowałem od nowa i problem zniknął. Teraz robię jeszcze jedną instalację na czysto i zobaczymy czy będzie w porządku.
Dobry hosting pod Magento? A może sklep KQS? Tak dla kontrastu...

Post 10 mar 2010, o 22:32

Posty: 49
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gadu-Gadu: 3970064

Też mam problem z uploadem - z tym że u mnie wiadomo jaka jest przyczyna (zmiana serwera), pytanie jak to naprawić ?

Problem pojawił się po przeniesieniu konta na nowy serwer w dhosting (z dKonto na dVPS)
Fotka ładuje się do 100% i dostaje komunikat : File was not uploaded.

Wyczyściłem cache i tmp ale to nie pomoglo.Wyczyściłem też media/tmp
Prawa zapisu tmp, media itd - sa ok.

Zgłosiłem problem do dhostingu i zaproponowali tymczasowe rozwiązanie :
"Sprawdziliśmy, że skrypty odwołują się do niepoprawnej lokalizacji, czyli: /home/klient.dhosting.pl/stary/. Poprawna lokalizacja dla nowego serwera to: /home/klient.dhosting.pl/nowy/
Na czas poprawienia konfiguracji, możemy utworzyć tymczasowo symlink, który rozwiąże problem nieistniejącej lokalizacji"


Po tej zmianie upload działa, ale jakie zmiany powinienem wprowadzić żeby wszystko działało bez symlinka ?

edit :
app/etc/local.xml - wprowadziłem zmiane dotycząca bazy danych.

edit2 :
downloader\pearlib\pear.ini

(the files downloader/pearlib/pear downloader/pearlib/peardev downloader/pearlib/pecl may also need the paths updating if you have changed the path)

(Note: Updating this file -pear.ini- is a tedious job, because when you change the paths, you also need the update the field before it which starts with “s:”. You need to type in the length of characters of the path field that you have updated.)

http://www.magentocommerce.com/wiki/groups/227/moving_magento_to_another_server
Projekty domów http://duomo.pl

Post 24 mar 2010, o 09:22

Posty: 7
Gadu-Gadu: 0

Witam, mam ten sam problem. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie to proszę o pomoc (Magento wer. 1.3.2.4).

Post 24 mar 2010, o 10:10

Posty: 1574
Gadu-Gadu: 0

Panowie jak macie problemy naprawiam takie rzeczy na zlecenia. Jak coś to info na PW lub email.
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Poprzednia strona

Powrót do Problemy z działaniem