Strona główna forum Wsparcie Problemy z działaniem problem z adresem po przekierowaniu domeny

problem z adresem po przekierowaniu domeny

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...


Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

witam, sklep został zainstalowany w folderze:
costam/nazwa.pl/jakissklep
po przekierwaniu domeny domeny na jakissklep.pl
sklep działa prawie poprawnie, na głównej stonie w adresie strony jest jakissklep.pl niestety po kliknieciu na jakikolwiek

link/łącze w adresie strony pojawia się costam/nazwa.pl/jakissklep.pl/.. co mi absolutnie nie odpowiada
poza tym próba wejścia do admina przez jakissklep.pl/admin kończy się "Internal Server Error", zauważyłem że jeżeli dopiszę
jakissklep.pl/index.php/admin strona otwiera się normalnie
admin to nie problem, moim celem jest żeby w adresie podstron nie pojawiało się costam/nazwa.pl!
czy ktoś zna receptę na mój problem???

oczywiście próbowałem różnych recept na mój problem:
po zmianie adresu w secure i unsecure/base_url w core_config_data w bazie danych czy adminie
pokazuje się strona główna ale bez grafiki (sam tekst), i bez layoutu/rozwalona
próba klikniecia na jakikolwiek link skutkuje: "In, próbowałem szukaćternal Server Error"
co ciekawe gdy dodam ręcznie w adresie strony /index.php/ strona się ładuje, ale bez grafiki oczywiście
dodam że czmody/prawa dostęu, mam prawidłowo poustawiane, próbowałem je zmieniać na 644 i inne nic to nie pomogło, cache oczywiście też był czyszczony.

Jakieś sugestie? próbowałem już chyba wszystkiego i nic.

problem z adresem po przekierowaniu domeny

PostTeraz jest 13 gru 2019, o 04:37
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet



Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

przemek napisał(a):



niestety nie pomoże, jak wspominałem wcześniej tabelę 'core_config_data' w bazie danych zmieniałem i kończyło się na tym, że pokazuje się strona ale bez grafiki (sam tekst), ew. pojedyńcze grafiki
próba klikniecia na jakikolwiek link skutkuje: "Internal Server Error" a w adminie nic nie działa.
cache był oczywiście czyszczony (ręcznie)


Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

doszedłem do wniosku że receptą na sukces są jednak zmiany w .htaccess
strona główna otwiera się jak należy po kliknieciu na link otrzymuję adres (i taki adres mi odpowiada), np.
http://jakissklep.pl//o-3/maschera-0228-63-sg.html,
niestety strona taka otwiera z "internal server error", ale gdy dopiszę /index.php/ w środku adresu (tak że wyglada jak poniżej)
http://jakissklep.pl/index.php/o-3/maschera-0228-63-sg.html
to stona otwiera sie prawidłowo z kompletną grafiką
może mi ktoś podowiedziec co mam dopisać /zmienić w .htaccess ????


Posty: 1571
Gadu-Gadu: 0

Zmień w panelu admina Konfiguracja -> Optymalizacja pod wyszukiwarki -> Używaj przekierowań serwera na Nie
wtedy każdy odnośnik będziesz miał z index.php
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)


Posty: 4
Gadu-Gadu: 0

kkkonrad napisał(a):
Zmień w panelu admina Konfiguracja -> Optymalizacja pod wyszukiwarki -> Używaj przekierowań serwera na Nie
wtedy każdy odnośnik będziesz miał z index.php



Faktycznie zadziałało, wielkie dzięki kkkonrad

y77

Posty: 39
Gadu-Gadu: 0

U mine problem z index.php w adresie sprawiał brak pliku .htaccess Dograłem i działa przy włączonej opcji Używaj przekierowań serwera


Powrót do Problemy z działaniem



cron