Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Opcje zakupów oraz pionowe menu

Opcje zakupów oraz pionowe menu

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 16 sie 2009, o 17:01

Gadu-Gadu: 2889262

Witam jako ze jest to mój pierwszy post na tym forum. Po przeczytaniu paru tutoriali na temat pionowego menu po prawej pojawił się u mnie mały problem. (nie do końca zastosowałem opisany na tym forum sposób gdyż po prostu nie chciał za żadne skarby działać nawet po czyszczeniu cache).
W moim przypadku dokleiłem informacje
<block type="catalog/navigation" name="catalog.leftnavig" before="currency" template="catalog/navigation/left_menu.phtml" />

do sekcji (plik catalog.xml)
<reference name="left">

<block type="catalog/navigation" name="catalog.leftnav" after="currency" template="catalog/navigation/left.phtml"/>

</reference>

Dopiero wtedy udało mi się wyświetlić menu kategorii. Problem w tym ze menu kategorii znajduje się teraz pod menu "kupuj wg” i niestety nie mam bladego pojęcia jak zamienić je miejscami gdyż zwykła zamiana miejsc w kodzie nie przynosi żadnego efektu. Czy w takim razie istnieje jakiś inny sposób na wyświetlenie pionowego menu kategorii lub zamiana miejsc jego wyświetlania z blokiem „Kupuj wg”?
Dla ułatwienia podsyłam jeszcze screen jak to teraz wygląda

Obrazek

Pozdrawiam

Opcje zakupów oraz pionowe menu

PostTeraz jest 23 lis 2024, o 10:40
Google

Post 17 sie 2009, o 12:42

Gadu-Gadu: 0

zamiast before="currency" musisz dopisać w kodzie którąś z opcji poniżej:
before="-" - wyświetli blok nad wszystkimi innymi
after="-" - wyświetli blok pod wszystkimi innymi
before="nazwa_jakiegos_bloku" - wyświetli Twój blok przed wskazanym
after="nazwa_jakiegos_bloku" - wyświetli Twój blok po wskazanym

do nazywania bloków stosuj "name" i "as"
Operator24.pl - sklepy internetowe | projekt Creator24.pl

Post 2 sie 2011, o 11:06

Gadu-Gadu: 0

Witam

Przyłącze się do wątku ...

Jestem niestety zielony w w magento i nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą a w zasadzie z dwoma ;). Zrobiłem pionowe menu 2 poziomy.

1. jak ustawić by przy każdej z kategorii pokazała się liczba produktów w nim oraz jeśli ma podkategorie by wyświetlił np "+". Ten "plus" mogę zrobić js ale wolałbym wygenerować go od razu.

2. problem dla mnie poważniejszy. 2gi poziom włącza filtr czyli menu jest "isanchor" no i tu jest myk .. przy pojawianiu się filtra menu znika .. jak go zachować???

Powrót do Konfiguracja