Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Automatyczne ukrywanie produktu gdy stan zerowy

Automatyczne ukrywanie produktu gdy stan zerowy

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 3477873

Witajcie,
Mam sklep w którym wszystkie produkty są unikalne (stan magazynowy 1) i chciałbym aby po złozeniu zamówienia znikały z oferty, czyli nie były w ogóle widoczne w sklepie. W tym momencie po zamówieniu produkt dalej wisi na stronie i gdy kolejny klient kliknie 'dodaj do koszyka' dostaje komunikat: This product is currently out of stock.
Jak uzyskać taki efekt w magento bez konieczności ręcznego edytowania widoczności produktu w sklepie?

Automatyczne ukrywanie produktu gdy stan zerowy

PostTeraz jest 22 kwi 2025, o 13:06
Google

Gadu-Gadu: 0

Ja przy każdym produkcie ustawiam ile mam jego egzemplarzy, w Twoim przypadku będzie 1. Po zakupie stan się zmienia i gdy osiągnie 0 nie wyświetla się przycisk dodaj do koszyka, tylko informacja "brak w magazynie". Co do usuwania całkowitego to można się zastanowić czy nie lepiej zostawić taki produkt, google zindeksuje jego stronę, następny klient może wejść na nią wejść, zobaczy, że tego produktu już nie ma i poszuka innego na Twojej stronie.

Gadu-Gadu: 2471309

jest moduł http://www.magentocommerce.com/extensio ... stock-only
Tylko że nie działa w nawigacji warstwowej przy konfigurowanych produktach (cechy dalej są widoczne po ukryciu produktu).

Co do googla to wystarczy ustawić przekierowanie ze strony 404 na stronę główna i klient jak będzie chciał to oglądnie resztę produktów.
sklep keebee.pl - ubranka dla niemowląt

Powrót do Konfiguracja