Strona główna forum Wsparcie Wydajność, optymalizacja Nie działające Google Analytics w wersji 1.3

Nie działające Google Analytics w wersji 1.3

Wszystko o tym, czym każdy zająć się powinien...


Posty: 2
Gadu-Gadu: 0

Witam!

Pozwoliłem sobie założyć odrębny temat...
Używam Magento 1.3, mam konto na googlu, wygenerowany numer, włączone google analytics i wpisany numer... ale coś nie działa. Odwiedzam stronę sklepu z wielu kompów a ruch nie jest odnotowywany.

Nie działające Google Analytics w wersji 1.3

PostTeraz jest 22 paź 2020, o 22:43
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

jemoon Avatar użytkownika
Administrator

Posty: 529
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

witam,
co wpisałeś w pole numeru w PA Magento (tzn wpisałeś sam numer czy numer wraz z literkami na początku)? Poza tym trzeba wziąć pod uwagę, że odświeżenie danych w panelu konta Google może trwać do 24h.


Posty: 1574
Gadu-Gadu: 0

Jeśli masz włączonego Adblocka w Firefoxie to GA też nie będzie działał.
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)


Posty: 2
Gadu-Gadu: 0

Wpisałem cały numer wraz z literami , nie mam adblocka i próbowałem z różnych przeglądarek. Od tygodnia próbuje bawić się z google... i w końcu coś się pojawiło w statystykach :E widocznie jakieś opóźnienia.

Dzięki za pomoc :)

jemoon Avatar użytkownika
Administrator

Posty: 529
Lokalizacja: Gdańsk
Gadu-Gadu: 0

witam,
@gotrunks warto też sprawdzić menadżera filtrów (dostępny jest na głównej stronie Twojego konta analytics) - tam może masz zdefiniowane jakieś filtry, które wykluczają Ci ruch z statystyk. Poza tym warto tam dodać swój IP bo po co sztucznie zawyżać sobie wyniki :)


Posty: 10
Gadu-Gadu: 0

O, to dobra uwaga jest Jemoon!
Tylko jakie IP tam dodać? Takie z IP config wystarczy? Będzie dobre jak się łączę przez kartę z Orange?


Powrót do Wydajność, optymalizacja



cron