Czołem,
mam taki oto problem: na stanie magazynowym mam komponenty służące do produkcji, wprowadzone w magento jako simple products. Umożliwiam klientowi wybranie części, z których będzie budowany jego produkt końcowy podając zestaw elementów do wyboru w ramach bundle product.
Teraz najtrudniejsze: w bundle product chcę mieć dostępne części z magazynu (czyli opisane wyżej simple products ze swoimi SKU), jednak dla niektórych chcę zmienić cenę ponieważ ich montaż kosztuje. Nie chcę ustawiać dla bundle product ceny fixed ponieważ podczas aktualizacji cen produktów prostych będę musiał także zaglądać do bundle.
Chcę dodawać konkretną liczbę złotówek (nie procenty) do cen części, które wymagają dodatkowego kosztu. Dzięki takiemu zabiegowi aktualizowanie cen części nie będzie wymagało żadnej ingerencji w ceny bundle (do cen produktów prostych zostanie doliczona ustalona liczba złotówek).
Inną opcją byłoby automatyczne dodawanie jakiegoś produktu virtual (montaż czegoś tam za ileś złotówek) gdy zostaną wybrane odpowiednie produkty wymagające dodatkowej opłaty. Ilość sztuk tego virtuala wynikałaby z ilości wybranych opcji bundla, dla których należy podnieść cenę.
Wiem, że bundle product na ogół stosuje się, by robić rabaty, jednak w mojej sytuacji to jedyny sposób, aby dać klientowi możliwość wyboru elementów i poprawnego trzymania stanów magazynowych.
serdeczne dzięki za pomoc i pomysły.
pozdrawiam