Pytałem o ofertę bezpośrednio od DPD i jest taka sam jak sendit - i tu się zastanawiam czy nie lepiej zintegrować się z DPD. Dodatkowo ostatnio miałem dwa razy sytuację że nie mogłem wysłać przesyłkę bo sendit nie działało.
DPD jest OK poza zwrotem pobrań - trwa to nawet 14dni. W UPS dostaje zwrot po 3 dniach. To prawda że sendit potrafi się wyłożyć - wczoraj też były problemy.
Jest integracja Magento z aPaczka - realizuje to Sheepla. Rozwiązanie jest darmowe. W ofercie maja DHL i UPS, ceny są na podobnym poziomie co Sendit (brak DPD). Testuje to od jakiegoś czasu i działa OK poza jedną (ważną) funkcjonalnością. Niestety z panelu Magento nie można zamówić kuriera, czyli generujemy list (to działa) ale musimy sami wezwać kuriera. Tłumaczą to jakimś problemem technicznym w aPaczka - Sheepla twierdzi że w przypadku korzystania bezpośrednio z ich usług ta funkcja działa. Jeśli ktoś ma dużo paczek i ustalone stałe odbiory to nie problem. Ogólnie duży plus że wreszcie ktoś dał integracje z Magento za darmo, obsługa w aPaczka i Sheepla na bardzo dobrym poziomie. Nadal nie rozumiem dlaczego Sendit nie chciał tego zrobić, ale to ich sprawa. Będę korzystał z tego rozwiązania, czekam oczywiście na poprawkę funkcji zamawiania kuriera.
jest też integracja Magento, i darmowa z Globkurier , oni mają DPD, UPS, DHL i KEX. na ich stronie głównej jest info teraz. co do cen można się dogadać, obsługa pomocna, generowanie listu jest tam powiazane z zamówieniem kuriera odrazu jakby co.