Teraz jest 7 sie 2020, o 22:52

News News of Problemy z działaniem

Site map of Problemy z działaniem » Dział : Problemy z działaniem

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

Magento 2.3.4 problem z panelem admina, wieczny Loading.

Cześć, zainstalowałem na świeżo magento 2.3.4 na win 10. Wszystko chyba działa (powoli ze powoli, ale działa), ale po zalogowaniu do panelu admina mam taki obraz (załącznik). Użyłem juz komendy php bin/magento setup:install ale nic nie dało.
Read more : Magento 2.3.4 problem z panelem admina, wieczny Loading. | Wyświetlone : 349 | Odpowiedzi : 1


filtry w magento 2

Szanowni Grupowicze,

Podpowie mi ktoś jak właczyć w xml aby wszystkie standardowe filtry i sortowanie działało ?
Read more : filtry w magento 2 | Wyświetlone : 553 | Odpowiedzi : 1


Problem z brakiem możliwości logowania na zaplecze

Szanowni Grupowicze mam problem polegający z brakiem możliwości zalogowania się do zaplecza w magento 2.3.3 na localhost xampp. Po wpisaniu localhost/magento strona się otwiera natomiast pod adresem localhost/magento/admin strona jest jednolitego tła i brak okienka logowania a adres zmienia się na taki jak poniżej.Czy ktoś spotkał się z czymś takim . Cache czyściłem ale nic nie dało

http://localhost/magento5/admin/admin/i ... f99313e4b/
Read more : Problem z brakiem możliwości logowania na zaplecze | Wyświetlone : 606 | Odpowiedzi : 0


Zniknął mi TAX CLASS :( Nie moznaustawić podatku

W edycji produktu nie mogę wybrać stawek VAT.
Po prostu się nie pojawiają (a powinny, bo w atrybutach są widoczne iwskazane do wyświetlenia)
Było kilka prac na stronie. Aktualizacja do 2.2.9. Wyłączałem nowe wtyczki, edytowałem stawki Vat i nic.
Co ciekawe, na wersji testowej sklepu (klon, na którym wykonuję instalacje testowe przed instalacją na produkcyjnym) VAT da się wybrać.

Dodawanie produktu przez klonowanie starego nie powoduje problemów - stawki się kopiują poprawnie.
Read more : Zniknął mi TAX CLASS :( Nie moznaustawić podatku | Wyświetlone : 674 | Odpowiedzi : 2


Prośba o pomoc z magento blog

Witam,

ostatnio aktualizowałem skórkę do magento blog przenosząc przez ftp pliki i coś mi ni pykło. Pokazuje się błąd gdy loguję się do PA a na stronie widać że nie działa BLOG

Plik z błędami :
a:5:{i:0;s:59:"Mage registry key "_singleton/blog/observer" already exists";i:1;s:1484:"#0 /users/taniob/home/www/wykwity/app/Mage.php(223): Mage::throwException('Mage registry k...')
#1 /users/taniob/home/www/wykwity/app/Mage.php(477): Mage::register('_singleton/blog...', false)
#2 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(1316): Mage::getSingleton('blog/observer')
#3 /users/taniob/home/www/wykwity/app/Mage.php(448): Mage_Core_Model_App->dispatchEvent('controller_acti...', Array)
#4 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(527): Mage::dispatchEvent('controller_acti...', Array)
#5 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Adminhtml/Controller/Action.php(160): Mage_Core_Controller_Varien_Action->preDispatch()
#6 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(407): Mage_Adminhtml_Controller_Action->preDispatch()
#7 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php(250): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch('login')
#8 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(172): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#9 /users/taniob/home/www/wykwity/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(354): ...
Read more : Prośba o pomoc z magento blog | Wyświetlone : 833 | Odpowiedzi : 3


Problem z przewijaniem strony w Chrome. Magento1

Witam,
Mam problem z przewijaniem strony sklepu w Chrome. Na innych przeglądarkach działa. Chodzi o to, że jak przesuwam stronę góra/dół to strona skacze. Przesuwając kursor w prawo na pasek przewijania wszystko działa płynnie. Bardzo proszę o poradę lub pomoc.

pozdrawiam,
Read more : Problem z przewijaniem strony w Chrome. Magento1 | Wyświetlone : 933 | Odpowiedzi : 0


Problem z wznowieniem sklepu

Witam wszystkich. Przepraszam na wstępie bo ufam że dla większości tutaj mój problem będzie banalny ale: jakiś czas temu (dość już dawno) zawiesiłem działalność sklepu zainstalowanego na serwerze nazwa.pl. Teraz chciałem wznowić działaność i totalnie nie pamiętam co i jak a do tego maile z instrukcjami jak to było mi przepadły. Teraz po wpisaniu adresu sklepu jest takie info jak screen w załączniku.
Generalnie potrzebuję informacji gdzie mam szukać problemu czy w nazwa.pl czy cos ...
Read more : Problem z wznowieniem sklepu | Wyświetlone : 710 | Odpowiedzi : 2


Debugowanie zapytań MySQL w magento 1.9 - Błąd przy płatnośc

Witam

Mam problem z płatnościami w Magento 1.9 a polega on na tym że w zamówieniu po wyborze płatności skrypt mieli i mieli a później wyrzoca okno js z błędem

SQLSTATE: General error: 2006 MySQL server has gone away

Oczywiście pierwotnie tam jest "Unable to set Payment Method." ale sobie w pliku przestawiłem aby mieć konkretniejszą informację. Zatem wywala mi się na bazie danych. Pewnie na jakimś zapytaniu.

W etc/my.cnf mam max_allowed_packet = 128M zatem ...
Read more : Debugowanie zapytań MySQL w magento 1.9 - Błąd przy płatnośc | Wyświetlone : 932 | Odpowiedzi : 0


Bardzo długie przeładowanie w checkoucie

Mam ogromny problem.
Checkout działa bardzo topornie. Przed zbliżającym się sezonem zakupowym stanowi to bardzo duży problem dla sklepu.

Chechout: IWD_Opc
Magento: 1.9.4.

Krok 1. Wybranie sposóbu dostawy
Krok 2. Wybranie płatnosci
Krok 3. Wpisanie danych ----> i tuta po wpisaniu danych następuje baaardzo długie przeładowanie, około 8!!!!! sekund, wygląda jakby system się zawiesił.
Później po zmianie którejkolwiek z danych, imię, nazwisko itd. następuje też takie długie przeładowanie.
Krok 4. Zgody i potwierdzenie zamówienia -- ...
Read more : Bardzo długie przeładowanie w checkoucie | Wyświetlone : 912 | Odpowiedzi : 1


serwis został zablokowany

Witam,

od dwóch dni nie działa mi sklep, wyświetla się komunikat - serwis został zablokowany

od czego mam zacząć w poszukiwaniu błędów ? jestem kompletnym laikiem w tych sprawach

dziękuje za pomoc
Read more : serwis został zablokowany | Wyświetlone : 908 | Odpowiedzi : 1


 

Zaloguj  •  Zarejestruj


Statystyki

Liczba postów: 11263 • Liczba wątków: 2927 • Liczba użytkowników: 64823

cron