hej. jestem tutaj nowy! świetne forum. mam pytanie. zrobiłem wszystko jak trzeba, przegrałem pliki tam gdzie powinien a i tam mam wersję po angielsku. coś jeszcze trzeba zrobić w ustawieniach?
uruchomiłem to innym sposobem opisanym na innym forum. tj. instalacja paczki z polskim językiem. cóż, ciągle nie byłem zadowolony. instaluję magento raz jeszcze, mam nadzieje, że tym razem pójdzie ok.
Byleby mówiła Waszymi adresami i telefonami, bo już kilku klientów co podebrało wzorce z moimi adresami, przysłało mi klientów , bo zapomnieli ze to mój adres nie ich
Fajnie dzięki chłopaki za tłumaczenie, ale mam problem
Mam taki tekst po kupnie w sklepie,
Dziękujemy za złożenie zamówienia! Numer Twojego zamówienia: 100000002.. Otrzymasz e-mail z potwierdzeniem oraz linkiem do śledzenia statusu zamówienia.
Oraz na email przychodzi pusty email z subject: nazwasklepu.pl nowe zamówienie # 100000002 A w treści pusto. Mam przetłumaczone template.
Gdzie znajdę pierwszy komunikat, szukałem w bazie, wszystkich plikach i folderze tłumaczeń i nie mogę znaleźć, no ale z kosmosu się przecież to nie bierze....
witam, Jeżeli ściągnięte z forum maile edytowałeś samodzielnie w jakimś windows'owskim edytorze upewnij się, że zakodowałeś je w UTF-8 bo to jest najczęstsza przyczyna 'pustych' maili.
Co do tłumaczenia to jeżeli nie możesz czegoś znaleźć (powinno być gdzieś w Mage_Customer.csv lub Mage_Chekout.csv) to włącz opcję tłumaczeń liniowych - pozwoli Ci to na edycję tekstu bezpośrednio z front-endu Twojego sklepu.