Poszukuje programu do prowadzenia magazynu. Musi posiadać możliwość połącznia i automatyzacji z magento. Raczej wersja instalacyjna (dysk, server) a nie w modelu SAS (zew. serwis www). Ew. coś z systemów ERP.
Mam potrzebę zintegrować magento ze sklepem stacjonarnym (albo odwrotnie jak kto woli) i po przeszukaniu i przetestowaniu kilku projektów open-source oraz paru komercyjnych doszedłem do wniosku że i tak to nie jest to co sam potrzebuje. Dlatego postanowiłem napisać własną aplikację która pozwoli mi na początek synchronizować sprzedaż lokalną z magento a dodatkowo obsługiwać zamówienia ze sklepu internetowego.
Sprawdzałeś wspomniany powyżej OpenERP ? Mam tą samą potrzebę (2 rozne esklepy, allegro, sklep stacjonarny, 2 magazyny, wielu dostawcow, 2 kurierow) i jak na razie OpenERP jest najlepszy* Jednak to nadal system, ktory trzeba dostosowac do naszych realiów. Chcialem sie was podpytac czy znacie/polecacie inne rozwiazania - systemy.
Sprawdziłem ponownie OpenERP a raczej odoo bo tak teraz się nazywa i powiem że można użyć do integracji z magento... Sposoby sprzedaży i zarządzania wymagają wielu czynności i nie są zbyt intuicyjne co dale przemawia za stworzeniem własnej aplikacji. Na chwili obecnej stoję na rozdrożu bo muszę szybko coś uruchomić do zarządzania w sklepie stacjonarnym i internetowym.