Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Lista i widok produkt powiązany - ceny

Lista i widok produkt powiązany - ceny

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

Witam
Mam problem z cenami na liście produktów.
Produkt prosty: cena na liście brutto - widok produktu brutto.
Produkt powiązany (podłączony ww produkt prosty): cena na liście NETTO :( - widok produktu BRUTTO.

Przełączałem na org. pliki i jest to samo .. więc pewnie konfiguracja, jednakże ja znalazłem tylko opcję główną System->sprzedaż->podatek-> Ustawienia wyświetlania cen: wszystkie pola "z podatkiem"
.. co jest źle ustawione?

magento 1.5.1.0

Lista i widok produkt powiązany - ceny

PostTeraz jest 21 kwi 2025, o 03:17
Google

hmm sprawdziłem całą konfigurację .. ustawiłem nawet pokazywanie ceny z podatkiem / bez i problem występuje tylko w tego typu produktach ..

.. wydaje mi się że gdzieś jest błąd w pliku bundle/catalog/product/price.phtml :/, który odpowiada za formatowanie ceny

czy ktoś się już z tym spotkał?

----
Prośba: czy ktoś może sprawdzić jak ma ustawiony produkt powiązany w zakładce 'Price' opcja 'Tax Class'

U mnie jest na 'brak' (select na disabled). I o ile product view dostaje skądś VAT to na liście tego typu produkt .. prawdopodobnie nie dostaje info o klasie podatku ..

To nie wina tax class, na stronie produktu cena wyświetla się prawidłowo, tylko na liście pokazuje źle, pewnie tak jak mówisz trzeba coś naprawić w plikach. Poszukaj może na anglojęzycznym forum, może ten problem rozwiązał już ktoś.
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

hmm problem jest w ww pliku w if'ie:

<?php if (Mage::helper('weee')->typeOfDisplay($_product, 2) && $_weeeTaxAmount): ?>
<?php echo Mage::helper('core')->currency($_minimalPriceInclTax) ?>
<?php endif; ?>

nie wykonuje się. Jeśli nawet zakomentuję samego ifa daje mi cenę bez vatu ..

Niestety nie mogę znaleźć rozwiązania na EN forach .. może źle szukam .. ;/

-------------
edit
co ciekawe $this->displayBothPrices() jest null mimo że ceny ustawione są jako pokaż obie .. i tak też wszędzie pokazuje .. tylko nie na liście bundle.

a ja nie wiem czego kurcze brakuje .. :(

hmm dalsze badanie potwierdziło że brakuje vatu lub tax class ..

list($_minimalPriceInclTax, $_maximalPriceInclTax) = $_product->getPriceModel()->getPricesDependingOnTax($_product, null, true); .. mimo true otrzymuje cenę bez podatku

.. tylko nie wiem dlaczego tylko w tym przypadku ... :(

----------
edit
---------
print_r($_product) w pliku app\design\frontend\base\default\template\bundle\catalog\product\price.phtml
dało na liście produktów takie wyniki:
[tax_percent] => 0
[tax_class_id] => 0
[price] => 0

Pytanie gdzie dla produktu są uzupełniane ww wartości?

Powrót do Konfiguracja