Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Koszt wysyłki.

Koszt wysyłki.

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 24 lis 2010, o 15:24

Posty: 3
Gadu-Gadu: 1348

Witam!
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak działa Multiple Tablerates. Skąd pobiera pola jakie mają być?
Chcę zrobić aby pierw przesyłka była zależna od wagi (jakaś cecha musi być w produkcie????) oraz aby następnie sprawdzało lub odrazu, że jeżeli jest powyżej 400 zł to wysyłka jest darmowa.

Koszt wysyłki.

PostTeraz jest 13 lip 2020, o 09:03
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 24 lis 2010, o 23:30

Posty: 428
Lokalizacja: W-wka
Gadu-Gadu: 36599

Jeśli ma być zależna od wagi to w każdym produkcie ta waga musi być wpisana.
Ale nie dasz rady zwykłym Multitablerates zrobić tak by liczyło i wagę i wartość, albo jedno albo drugie.
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Post 24 lis 2010, o 23:35

Posty: 3
Gadu-Gadu: 1348

Ale mam dwa takie moduły, nie da się tego jakoś połączyć?

Post 11 gru 2010, o 17:37

Posty: 11
Gadu-Gadu: 0

Ja to zrobiłem tak.

Jest moduł lento do wysyłek, gdzie jest większość polskich form wysyłek.
Jest tam moduł poczty który liczy w zależności od wagi, kurierzy też to chyba mają. Oczywiście, że waga musi być przy każdym produkcie.
Odnośnie darmowej wysyłki to ja korzystam z promocji->reguły koszyka.
Jeśli podsuma jest większa lub równa 400 koszty =0

Post 11 gru 2010, o 20:54

Posty: 729
Gadu-Gadu: 0

Da się to wszystko uzyskać dzięki Multitablerates
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Post 14 gru 2010, o 18:03

Posty: 4
Lokalizacja: Poznań
Gadu-Gadu: 3907421

lefi napisał(a):
Da się to wszystko uzyskać dzięki Multitablerates


Jakieś info jak? Link do opisu? Załączniki?

dzięki z góry :)
SZTORMIAKI.PL- internetowy sklep żeglarski

Post 15 gru 2010, o 01:54

Posty: 428
Lokalizacja: W-wka
Gadu-Gadu: 36599

http://www.magentocommerce.com/magento- ... tablerates

odpalałem z 1.3 i 1.4. i też działało
http://transit.waw.pl - Sklep oparty o Magento

Post 22 kwi 2011, o 09:04

Posty: 4
Gadu-Gadu: 2107725

Odświeże stary temat żeby nie robić bałaganu.

Chciałbym zrobić darmową wysyłkę powyżej 400zł

Gdy ustawiam to w tablerates to owszem włącza się taka opcja ale trzeba ją zaznaczyć, a ja chciałbym żeby magento robił to z automatu.

Próbowałem również przez reguły koszyka ale nie daje to żadnego efektu.

Jakieś pomysły?

Post 20 cze 2012, o 15:50

Posty: 12
Gadu-Gadu: 0

witajcie

czy ktoś z Was może mi pomóc (jeżeli będzie trzeba odpłatnie) uruchomić na sklepie możliwość skonfigurowania kosztów wysyłek w zależności od wagi dla poczty oraz kuriera według poniższego schematu?
kurier
1-30 kg 15 złotych
1-30kg pobranie 18 złotych
poczta
list ekonomiczny
do 0,5kg - 6 złotych
0,5 - 1 kg - 10 złotych
1 - 2kg - 12 złotych
paczka pocztowa
do 10kg - 14 złotych
do 10kg pobranie 16 złotych

pojęcia nie mam jak to zrobić, klient może sam wybrać czy chce pocztę do 1kg czy kuriera dla 1 kg.

pozdr

Post 13 maja 2013, o 20:36

Posty: 310
Gadu-Gadu: 3279331

Witam,

wykorzystuję w swoim sklepie tablerates, ale niestety formy wysyłek jakie tam wprowadziłem... nie wyświetlają się dla ludzi, którzy składają zamówienie za granicą. Czy ktoś wie o co może chodzić? w adminie mam ustawione wszystko tak jak na załączonym obrazku
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Następna strona

Powrót do Konfiguracja