Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Karty kredytowe + authorize.net

Karty kredytowe + authorize.net

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 15 lut 2011, o 19:51

Gadu-Gadu: 0

Chciałem się poradzić, czy zintegorowana z Magento usługa weryfikacji kart kredytowych authorize.net może być również używana w sklepach zarejestrowanych w Polsce lub krajach Unii Europejskiej? Magento jest chyba tworzone głównie pod USA, więc wolę zapytać.

Wiem, że w Polsce raczej się używa bramek typu płatności.pl, a nie bezpośrednią obsługę kart kredytowych. Ale potrzebuję założyć sklep dla kogoś kto działa za granicą, więc obsługa kart jest konieczna.

Ktoś miał styczność z authorize.net (lub z innymi podobnymi usługami)? Będę bardzo bardzo wdzięczny, jęśli ktoś mógłby przybliżyć mi działanie tego systemu.

Na czym to dokładnie polega? Klient wybiera płatność kartą kredytową poprzez authorize.net, podaje numer karty i swoje dane i co dalej się z tym dzieje? Niby pod tym linkiem jest pokazany cały schemat: http://www.authorize.net/resources/howi ... am/?step=9 ale ciągle nie wiem jak to działa w praktyce. Czy po tym jak kasa trafia z konta klienta na moje konto bankowe, Magento dostaje jakąś informację zwrotną? Czy zamówienie jest jakoś oznaczone jako "opłacone", czy cos w tym stylu?

Może są jakieś lepsze alternatywy dla authorize.net?

Karty kredytowe + authorize.net

PostTeraz jest 23 lis 2024, o 03:47
Google

Powrót do Konfiguracja