Jeśli będzie Ci się chciało przeczytać moje wypociny - na podstawie tego co znalazłem w sieci przygotowałem sobie wstępną instrukcję upgrade'u aczkolwiek mam jak zwykle wątpliwości - bo zawsze łatwo coś schrzanię a potem wyrywam włosy jak to odwrócić

Posiłkowałem się instrukcją znalezioną pod linkiem:
https://community.magento.com/t5/Versio ... td-p/532671) Enable Maintenance Mode by creating a file in root magento folder called maintenance.flag
Czyli tworzę pusty katalog o nazwie maintenance.flag w katalogu głównym na serwerze?
2. Edytuję plik a serwerze index.php podmieniając odpowiednie linie:
Add following to line 49 and 50
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$allowed = array('Your Ip Address');
Where the ip-address is your IP. Replace line 59 should be
if (file_exists($maintenanceFile)) {
With
if (file_exists($maintenanceFile) && !in_array($ip, $allowed)) {
Czy ma znaczenie które to są linie? U mnie będą to linie 55 i 55 oraz 64. I wprowadzam adres IP swojego lokalnego kompa.
3. Disable Compiling and also disable cache. Remember to flush cache.
Wchodzę w panelu w system/narzędzia/compilation - aktualnie mam Compiler Status: wyłączone.
Wchodzę w system/zarządzanie cache - zaznaczam wszystko i wybieram "Flush Cache Storage"
4. Pobieram wersję 1.9.3.1 Magento ze strony
https://magento.com/tech-resources/downloadWypakowuję lokalnie na komputer po czym przegrywam wszystko na serwer gdzie "nadpisuję" pliki.
Po refreshu wersja powinna być uaktualniona.
5. NB! Remember to check for upgrades for your third party modules / themes if you have this. This will only upgrade magento.
Also a good idea before uploading the files is to delete the error_log in your root folder and logs under var/log. This way you can see what errors may occur when you have done the proceeding.
W katalogu errors na serwerze nie widzę takiego pliku error_log - gdzie go znajdę? usunąć cały plik czy tylko jego zawartość?
Moje uwagi na koniec:
- czy muszę po tej operacji ponownie wykonywać jakieś zmiany w pliku index.php?
- czy mam usunąć katalog maintanance.flag z serwera?
- czy upgrade ma jakiś wpływ na zaimplementowane w obecnej wersji systemy płatności PayU i PayPal?
- czy upgrade ma jakiś wpływ na szablon sklepu?
- dane klientów/produktów będą w nowej wersji czy powinienem wcześniej je gdzieś zgrać i ponownie na serwer wgrać?
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam,