Moze dlatego, ze czas polaczenia z serwerem bedzie zupelnie inny dla instalacji lokalnej i serwera we Francji. Drugi problem moze lezec po stronie konfiguracji sprzetowej. Miales dedyka z glownej oferty OVH czy Kimsufi? U mnie lokalnie tez magento smiga lepiej niz na OVH, ale to moze wlasnie byc spowodowane po pierwsze polaczeniem, a po drugie dokladna konfiguracja sprzetu. Ja u siebie mam 2 dyski polacze w macierz RAID 0, na Kimsufi jest jedynie 1 dysk bez macierzy, to juz robi roznice. Reszta konfiguracji sprzetowej jest rowniez duzo wyzszej klasy, ale podejrzewam, ze glowna roznica wlansie wynika z dyskow jesli chodzi o sprzet. Natomiast dziwi fakt, ze magento u mnie lepiej dziala na maszynie wirtualnej, ktorej przydzielilem jedynie 1GB pamieci. Zupelnie nie dziwilbym sie, gdyby na normalnie zainstalowanym systemie (nie wirtualnej maszynie) magento smigal szybciej, ale gdy na windowsie dziala mi kilka aplikacji, a dyski maja do obsluzenia nie tylko watki zwiazane z serwerem HTTP czy MySQL, sklep smiga lepiej to juz mnie to zastanawia. Nie wiem jaka pamiec montuja w OVH w serwerach z oferty Kimsufi, a jakie znajduja sie w podstawowej ofercie. O dyskach tez niewiele wiadomo. No coz... podejrzewam, ze wszystko wyjdzie w praniu jak juz baza produktow bedzie odpowiednia. Jezeli wydajnosc bedzie pozostawiac bardzo duzo do zyczenia to przeniose sie na dedyka z podstawowej oferty OVH, w ktorej sa 2 dyski macierzy. A jesli to nie zda egzaminu to dedyk w innej firmie, co niestety wiaze sie ze znacznie wiekszymi kosztami. A jezeli jeszcze to nie pomoze to zrezygnuje z magento