Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Jak to zrobić? Filtrowanie po module.

Jak to zrobić? Filtrowanie po module.

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Gadu-Gadu: 0

Witam.
Na początku witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum, jednak przeczytałem praktycznie całe i nie znalazłem rozwiązania dla mojego problemu. Oczywiście nie wiem czy to możliwe, ale czytając o możliwościach magento to chyba jest wykonalne.
Otóż mam taki problem,że chciałem uruchomić sklep z artykułami motoryzacyjnymi do m.in. motocykli. I szukam rozwiązania które umożliwiło by filtrowanie produktów po modelach. Mamy menu kategorii i dodatkowe menu z modelami i typami, lub jakiś boks z rozwijalną listą. Cos jak np. w opony.com.pl ze wybieramy Markę, model może być i grupę towarową i wyświetla przefiltrowane produkty.

Myślałem to zrobić korzystając z cech, ale to chyba nie tedy droga. Wiec dorobiłem druga kategorię MODELE gdzie utworzyłem podkategorie Marka i kolejna podkategorie model. Ale niestety nie wiem jak wyświetlić ta drugą kategorię jako menu, lub wyszukiwarkę

Mam nadzieje że w miarę przejrzyście opisałem czego poszukuję.

Z góry dziękuje za pomoc.

Jak to zrobić? Filtrowanie po module.

PostTeraz jest 22 lis 2024, o 22:40
Google

a dlaczego zrezygnowałeś z cech?
zestaw cech + wyszukiwanie zaawansowane powinno wystarczyć
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Zrezygnowałem z cech, gdyż myślałem ze to nie tędy droga. I wpadłem na pomysł z kategoriami dodatkowymi.
Ale i tak nie wiem jak to wszystko wyświetlić. Wyszukiwarka zaawansowana nie spełnia moich oczekiwań.
Chodzi o to aby klient mógł z listy rozwijalnej (lub podobnej) wybrać markę pojazdu i następnie model. Po zatwierdzeniu wyboru wyświetlają mu się produkty powiązane z jego wyborem.
Coś podobnego (tylko inaczej rozwiązane) jest na http://www.larsson.pl

Znalazłem sklepik na magento który ma coś podobnie zrobione do tego czego szukam http://www.gepardbuty.pl/damskie.html Opcja wyszukaj według. Jak takie coś zrobić?

Powrót do Konfiguracja