Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Deaktywacja block cache dla jednego bloku.

Deaktywacja block cache dla jednego bloku.

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...


Posty: 7
Gadu-Gadu: 0

Próbuję zdeaktywować cache dla bloku html ale tylko dla jednego czy dwóch bloków, jakieś pomysły?

Deaktywacja block cache dla jednego bloku.

PostTeraz jest 25 sie 2019, o 09:19
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet


Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Parę sekund poszukałem, znalazłem to:

http://www.magentocommerce.com/wiki/mod ... ache/index
http://www.magentocommerce.com/wiki/dev ... html_ouput

Pewnie nie jest to dokładnie tym co potrzebujesz, ale możesz zajrzeć w bebechy i sprawdzić jak to jest zrobione...


Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Mam ten sam problem ale potrzebuję bardziej konkretnej odpowiedzi :/


Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Eee.. Ja też ja też :)
Mam ten sam problem chcę wyświetlać dane dynamicznie w bloku i muszę wyłączyć cache proszę o pomoc!


Posty: 3
Gadu-Gadu: 0

Musisz użyć getchildhtml z drugim argumentem 'false'


Posty: 5
Gadu-Gadu: 0

Może rozwinę odpowiedź..

funkcja:
string getChildHtml ([string $name = ‘’], [boolean $useCache = true], [ $sorted = true])


Czyli użycie funkcji getChildHtml('header', false) spowoduje wyłączenie cache dla bloku header


Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

dzięki za pomoc.
Mógłbyś dać przykład jak wstawić taki blok tak żeby nei był cacheowany?


Posty: 5
Gadu-Gadu: 0

2 page block -> header block -> toplinks block

Otwórz header.phtml i zmień linię:

<?php echo $this->getChildHtml('topLinks') ?>


na:
<?php echo $this->getChildHtml('topLinks',false) ?>


Plik header.phtml po zmianie:

<div class="header-container">
       <div class="header">
           <?php if ($this->getIsHomePage()):?>
           <h1 class="logo"><strong><?php echo $this->getLogoAlt() ?></strong><a href="<?php echo $this->getUrl('') ?>" title="<?php echo $this->getLogoAlt() ?>" class="logo"><img src="<?php echo $this->getLogoSrc() ?>" alt="<?php echo $this->getLogoAlt() ?>" /></a></h1>
           <?php else:?>
           <a href="<?php echo $this->getUrl('') ?>" title="<?php echo $this->getLogoAlt() ?>" class="logo"><strong><?php echo $this->getLogoAlt() ?></strong><img src="<?php echo $this->getLogoSrc() ?>" alt="<?php echo $this->getLogoAlt() ?>" /></a>
           <?php endif?>
           <div class="quick-access">
               <?php echo $this->getChildHtml('topSearch') ?>
               <p class="welcome-msg"><?php echo $this->getWelcome()?></p>
               <?php echo $this->getChildHtml('topLinks',false) ?>
               <?php echo $this->getChildHtml('store_language') ?>
           </div>
           <?php echo $this->getChildHtml('topContainer'); ?>
       </div>
   </div>
   <?php echo $this->getChildHtml('topMenu') ?>


Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Wielkie dzięki!


Posty: 5
Gadu-Gadu: 0

Nie ma sprawy ;)


Powrót do Konfiguracja



cron