Strona główna forum Wsparcie Konfiguracja Customer ID

Customer ID

Wszystko o konfiguracji, możliwościach i ustawieniach...

Post 29 sie 2014, o 09:11

Posty: 7
Gadu-Gadu: 0

Domyślam się że to jest proste ale nie mogę tego zrobić :|

Pracuję przy recent.phtml które pokazuje ostatnie zamówienia w dashboardzie konta. Chcę tylko pobrać customer_id dla aktualnie zalogowanego użytkownika. Poniżej mój kod,

$link = mysql_connect('localhost', 'user', 'pass') or die("Could not connect");
   mysql_select_db('magento', $link) or die("Could not select magento");
   $result=mysql_query("select * from customer_entity where customer_id = 1") or die("No DB Connection! Array compilation failed! ".mysql_error());
   while ($qry = mysql_fetch_array($result)) {
           echo "<a href=\"".$this->getUrl('')."property_info.php?CID=".$qry['customer_id']."\">Click here</a>  to enter your property information.<br><br>";
   }

Customer ID

PostTeraz jest 25 sie 2019, o 09:00
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 29 sie 2014, o 09:53

Posty: 1569
Gadu-Gadu: 0

może nie zauważyłeś ale magento ma swoje API i wystarczyło bo zapytać wujka googla i już byś wiedział

http://stackoverflow.com/questions/1490 ... ustomer-id

jako że próbujesz coś działać z prostymi zapytaniami mysql rozumiem że jesteś początkującym programistą
nikt tak nie robi w Magento jak Ty próbujesz, nie wpisuje dostępów do bazy w pliku gdzie się dodaje kod, wszystkie dostępy do bazy powinny być tylko i wyłącznie w pliku app/etc/local.xml
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 1 wrz 2014, o 09:32

Posty: 7
Gadu-Gadu: 0

OK! Po wielu próbach udało mi się zrobić coś takieog (i działa):

Mage::app();
   Mage::getSingleton('customer/session')->isLoggedIn();
   $session = Mage::getSingleton('customer/session');
   $cidData = $session->isLoggedIn();
   $cidvar = $session->getId();
   echo "<a href=\"".$this->getUrl('')."property_info.php?CID=".$cidvar."\">Click here</a><br>";

   Zend_Debug::dump($cidData);
   Zend_Debug::dump($session->toArray());

Post 2 wrz 2014, o 08:53

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Hej, ja także próbuję pobrać customer id w swoim module:

app/code/local/Mydomain/Pdfsend/Block/Pdfsend.php
   class Mydomain_Pdfsend_Block_Pdfsend extends Mage_Core_Block_Template
   {
      
   public function __construct()
   {
         Zend_Debug::dump( Mage::getSingleton('customer/session')->getCustomerId() );       
         Zend_Debug::dump( Mage::getSingleton('customer/session')->isLoggedIn() );
   }

   }


Ale nie działa to, ktoś zna rozwiązanie?

Post 3 wrz 2014, o 10:04

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Dla mnie też by było przydatne..

Post 4 wrz 2014, o 08:43

Posty: 6
Gadu-Gadu: 0

Wystarczy:

<?php echo Mage::getSingleton('customer/session')->getId(); ?>


Powrót do Konfiguracja



cron