Strona główna forum Wsparcie Problemy z działaniem Brak nowości na stronie głównej

Brak nowości na stronie głównej

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

Post 4 maja 2012, o 19:05

Gadu-Gadu: 0

Witam

Na stronie głównej sklepu internetowego wykonanego na platformie Magento 1.4.2.0 mam wstawiony kod wyświetlania nowych produktów (wpleciony w resztę zawartości CMS -> Strony -> Strona główna):

</CODE>
...
<p>{{block type="catalog/product_new" name="home.catalog.product.new" alias="product_homepage" template="catalog/product/new.phtml"}}</p>
...
</CODE>

W kilku produktach ustawione mam odpowiednio zakresy dat wyświetlania tych produktów na stronie głównej ("Set Product as New from Date" i "Set Product as New to Date"). Czyściłem cały cache systemu Magento ale też nic to nie pomaga. Co dziwne wcześniej system nowości działał pomimo tego, że nie mogłem zlokalizować pliku szablonu: "catalog/product/new.phtml". Mam tylko plik kodu dla nowości: "app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/New.php". Nie było żadnej aktualizacji systemu Magento. Co mogę mieć nie tak w systemie, że nagle na stronie głównej nie wskakuje mi 10 sztuk nowych produktów ("const DEFAULT_PRODUCTS_COUNT = 10;")? Czy to wina samego CMS'a i jego szablonu dla strony głównej (reszta tekstu CMS działa prawidłowo)?

Za wszelką odpowiedź serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam
M.K.

Brak nowości na stronie głównej

PostTeraz jest 22 sty 2025, o 22:11
Google

Post 4 maja 2012, o 22:01

Miałem kiedyś też taki problem, wiem że pomogło dodanie obu atrybutów do wyświetlania w listach produktowych i reindeksacja, ale czy na 100% to jest ten sam problem to Ci nie powiem
hosting-magento.pl / magentohosting.eu - szybki hosting Magento
https://www.mage24.pl/ - twój sklep Magento 2 w 5 minut

Post 5 maja 2012, o 09:18

Witam i dziękuję za odpowiedź.

Przepraszam, że jeszcze raz sobie pozwolę zapytać:
Gdzie można wykonać reindeksację oraz dodanie tych atrybutów (daty od do wyświetlania jako nowości) do wyświetlania?

Za odpowiedź serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam
M.K.

Post 5 maja 2012, o 10:42

W Katalog -> Cechy -> Zarzadzanie cechami znajdz te cechy i zmień im wartość dla Product Listing na Yes, lub coś w tym stylu

reindeksacje robisz w System -> Index Management

Post 6 maja 2012, o 13:46

Witam i ponownie dziękuję za odpowiedź.

Na koniec chciałem się tylko dopytać gdzie można zlokalizować prawidłowo plik z szablonem dla wstawek z nowościami na stronie głównej? Pliku o lokalizacji: "catalog/product/new.phtml" nie mogę niestety nigdzie zlokalizować w plikach Magento 1.4.2.0

Pozdrawiam
M.K.

Post 6 maja 2012, o 14:14

na pewno będzie w app/design/frontend/base/default/template/catalog/product/new.phtml

Powrót do Problemy z działaniem