Strona główna forum Wsparcie Szablony Magento... Odwołanie się w css do linku

Odwołanie się w css do linku

Forum poświęcone projektowaniu layout'ów dla Magento...

Post 6 cze 2012, o 14:17

Posty: 8
Gadu-Gadu: 0

Witam
Utworzyłem listę kategorii w panelu stworzyłem menu na stronie i teraz chciałbym się odwołać do każdego z linku firebug pokazuje taką strukturę jak w na zaączonym obrazku.
Jak się dowołać w css do
<li class="level0 nav-1">
<li class="level0 nav-2">
<li class="level0 nav-3">
...itd.
Tak aby z każdym punktów można było zmieniać z osobna. Próbowałem już tak:
- ul .level0 li .nav-1 { }
-ul .level0 nav-1 { }
-li .level0 .nav-1
i nic nie działa
Proszę o pomoc ewentualnie o jakoś poradę.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odwołanie się w css do linku

PostTeraz jest 24 maja 2018, o 10:01
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 6 cze 2012, o 15:08

Posty: 1557
Gadu-Gadu: 0

najlepiej:
#nav .nav-1 { ... }

tylko może też będzie trzeba dodać !important na końcu każdej reguły:
#nav .nav-1 { background: #123456 !important; border:1px solid #000000 !important }
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 6 cze 2012, o 15:39

Posty: 8
Gadu-Gadu: 0

dzięki wielkie bez important chodzi nawet.

Mam jeszcze jedno pytanie już nie w tym temacie: czy istnieje jakiś darmowy slider produktów z podaną cena oraz możliwością dodania do koszyka??

Post 6 cze 2012, o 15:48

Posty: 1557
Gadu-Gadu: 0

prawdę mówiąc ja sobie to sam zawsze robiłem używając:

http://cssglobe.com/post/5780/easy-slider-17-numeric-navigation-jquery-slider


ale nowicjuszom nie radzę :)
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 6 cze 2012, o 15:54

Posty: 8
Gadu-Gadu: 0

Aha no nic spróbuje z tym trochę powalczyć czy w magento 1.7 też takie rzeczy działają bez problemu. bo na magento connect jest kilka podobnych ale niestety nie działają w 1.7 :(


Powrót do Szablony Magento...