Teraz jest 28 cze 2017, o 00:48

News News of Szablony Magento...

Site map of Szablony Magento... » Dział : Szablony Magento...

Forum poświęcone projektowaniu layout'ów dla Magento...

Brak zmian w sklepie po modyfikacji .phtml - proszę o pomoc

Witam wszystkich,
mam do zmodyfikowania sklep oparty na magento (2.1.1).

Niestety mam dwa problemy:
1. Edytuję kartę towaru, czyli plik: sprayme.in/var/www/sprayme.in/app/design/frontend/Oveno/SprayMeIn/Magento_Catalog/templates/product/view/columns.phtml

Po wprowadzeniu modyfikacji, na stronie sklepu absolutnie nie widać zmian.
Co robę nie tak?

2. Mam utworzyć nową stronę statyczną, tworzę ją w Zawartość/Strony.
Nie jestem w stanie jej wyświetlić, nie działa do niej url, czego może brakować?

Inna sprawa to to, że nie wiem jak dodać taką stronę do menu, wydawało mi się, ...
Read more : Brak zmian w sklepie po modyfikacji .phtml - proszę o pomoc | Wyświetlone : 67 | Odpowiedzi : 2


Problemy ze znakami polskimi

Nie wiem czy był poruszany taki temat, ale chciałam zapytać czy ktoś przypadkiem nie wie jak poradzić sobie z nieczytaniem przez Magento 2.0 znaków polskich, mianowicie przy słowie "BiŻuteria" "Ż" jest zupełnie inną czcionką...
Z góry dziękuję za wszelką pomoc ;)
Read more : Problemy ze znakami polskimi | Wyświetlone : 332 | Odpowiedzi : 0


Magento tematem budowniczym

MGS jest tematem frontend bazowa budowniczym Magento Który temat jest sprawdzone i zatwierdzone atMagento Connect. Jest opracowany w oparciu o MGS frontend budowniczego i mnóstwo rozszerzeń widgety. Korzystanie motyw Builder pomoże Ci łatwo tworzyć i budować swój własny sklep (y), jak chcesz. Z MGS - frontend panelu budowniczy, pozwala zbudować i skonfigurować stronę główną, kategoria, strony produktu, strona CMS, koszyka Strona ... W frontend wizualnie, bez konieczności logowania się w opiekunie back-end.

Wolny elementy język ...
Read more : Magento tematem budowniczym | Wyświetlone : 681 | Odpowiedzi : 0


Problem z szablonem

Witam
Założyłem platformę Magento i pobrałem ten szablon:
http://www.magentocommerce.com/magento- ... r-magento/
Problem jest z dodawaniem obrazu do szablonu w zakladce konfiguracja, sytuacja wygląda tak:
Obrazek
Wygląda to tak jak by obraz był uszkodzony, poprzez ftp sprawdzałem i normalnie się wyświetla.
Przy innych szablonach sytuacja jest taka sama. Czy ktoś mógł by mi pomóc?
Read more : Problem z szablonem | Wyświetlone : 1792 | Odpowiedzi : 1


Błąd w menu

nagle wyskoczył mi błąd w menu ,którego nie ruszałem.

http://sklep.weider-polska.pl/

Fatal error: Call to a member function count() on a non-object in /home/platne/weider/public_html/sklep/app/design/frontend/default/blank/template/catalog/navigation/left_menu.phtml on line 3

Plik left_menu.phtml wygląda tak:

<?php
$_main_categories=$this->getStoreCategories(10);
if($_main_categories->count())
{
?><ul><?
foreach ($_main_categories as $_main_category)
{
?><li class="<?=$_main_category->getName()?><? if ($this->isCategoryActive($_main_category)) : ?> active<? endif; ?>"><a href="<?=$this->getCategoryUrl($_main_category)?>"<? if ($this->isCategoryActive($_main_category)) : ?> class="active"<? endif; ?>><?=$_main_category->getName()?></a></li><?
if ($this->isCategoryActive($_main_category))
{
$children = $_main_category->getChildren();
$hasChildren = $children && $children->count();
if ($hasChildren)
{
?><ul><?
foreach ($children as ...
Read more : Błąd w menu | Wyświetlone : 1112 | Odpowiedzi : 2


Domyślne szablony magento - licencja AFL

Witam,

Zainstalowałem magento 1.9.0.1, jest tam domyślny responsywny szablon o nazwie "rwd" który chciałbym modyfikować, wesprzeć się nim.
Czy mogę to robić? Z tego co widzę jest on na licencji Academic Free License (AFL 3.0).

Zaznaczę że za wdrożenia magento + szablony chciałbym brać opłaty oraz umieścić link jako autor - stąd moje wątpliwości co do wykorzystywania tych skórek.
Szablon by był zupełnie unikalny, chciałbym tylko wykorzystać ten gotowy framework.

Z góry dziękuje za pomoc, ...
Read more : Domyślne szablony magento - licencja AFL | Wyświetlone : 1291 | Odpowiedzi : 0


Wyświetlenie strony produktu jako strony CMS

Stworzyłem stronę CMS w panelu administracyjnym Magento. Dodałem następujący układ aktualizacyjny layoutu XML:
 <reference name="content">
   <block type="catalog/product_view" name="product.info" template="catalog/product/view.phtml">
   <action method="setData">
      <name>product_id</name>
      <value>1</value>
   </action>
   <block type="catalog/product_view_media" name="product.info.media" as="media" template="catalog/product/view/media.phtml"/>
   <block type="core/text_list" name="alert.urls" as="alert_urls" translate="label">
      <label>Alert Urls</label>
   </block>
   <action method="setTierPriceTemplate"><template>catalog/product/view/tierprices.phtml</template></action>
   <block type="catalog/product_list_upsell" name="product.info.upsell" as="upsell_products" template="catalog/product/list/upsell.phtml">
      <action method="setColumnCount"><columns>4</columns></action>
      <action method="setItemLimit"><type>upsell</type><limit>4</limit></action>
   </block>
   ...
   </block>
<reference>

Próbówałem przekazać ID produktu do bloku za pomocą metody setData ale pokazuje się błąd:
Fatal error: Call to a member ...
Read more : Wyświetlenie strony produktu jako strony CMS | Wyświetlone : 1270 | Odpowiedzi : 0


instalacja grayscale

Witam
Mam ogromny problem z poprawną instalacją templatki grayscale. Otóż wykonałem wszystko tak jak jest to napisane w tutorialu jednakże nie mogę zmienić nagłówka. Poniżej wklejam jak w tym momencie wygląda sklep:

Obrazek

a teraz jak powinien wyglądać:


Obrazek

Nie wiem jak wywołać menu. Poniżej wklejam jeszcze część treści tutorialu której nie do końca zrozumiałem : może ktoś mi to objaśni " łopatologicznie" di tej mojej tępęj czachy :) ...
Read more : instalacja grayscale | Wyświetlone : 1363 | Odpowiedzi : 0


Jak pobrać id kategorie do której należy produkt

Witam chciałbym wyświetlić kategorie do której należy dany produkt oraz jej id.
Próbuje coś takiego:
<?php $i=0; foreach ($_productCollection as $_product):
   $_categories = $_product->getCategoryId();
   if($_categories==7) {
                echo $_product->getName();
                echo $_product->getCategoryId();
          } endforeach ?>

jak wyświetlić dodatkowo nazwę kategorii nadrzędnej?

Z góry dziękuje za pomoc
Read more : Jak pobrać id kategorie do której należy produkt | Wyświetlone : 1933 | Odpowiedzi : 8


Odwołanie się w css do linku

Witam
Utworzyłem listę kategorii w panelu stworzyłem menu na stronie i teraz chciałbym się odwołać do każdego z linku firebug pokazuje taką strukturę jak w na zaączonym obrazku.
Jak się dowołać w css do
<li class="level0 nav-1">
<li class="level0 nav-2">
<li class="level0 nav-3">
...itd.
Tak aby z każdym punktów można było zmieniać z osobna. Próbowałem już tak:
- ul .level0 li .nav-1 { }
-ul .level0 nav-1 { }
-li .level0 .nav-1
i nic nie ...
Read more : Odwołanie się w css do linku | Wyświetlone : 1164 | Odpowiedzi : 4


 

Zaloguj  •  Zarejestruj


Statystyki

Liczba postów: 10637 • Liczba wątków: 2720 • Liczba użytkowników: 25374

cron